Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021ROTTERDAM 2021 REPETITIES

Liveblog – Rotterdam Live – Juryshow 2e halve finale (Woensdag 19 mei)

Welkom bij ons liveblog over de repetities voor het Eurovisiesongfestival 2021. Songfestival.be is ook dit jaar weer op de eerste rij om je zo snel en kwalitatief mogelijk alle nieuwtjes te brengen over het reilen en zeilen op het Songfestivalpodium in de Ahoy in Rotterdam. Vandaag volgen we vanaf 21.00 uur de juryshow van de tweede halve finale op de voet. Die is belangrijk, want de vakjury’s, die voor vijftig procent van het totaal meestemmen, bepalen hun punten op deze optredens.

flagSan Marino

De repetitie van Senhit voor San Marino gaat als een trein. Vocaal klinkt de zangeres beter dan verwacht. Ook Flo Rida is er sinds vanmiddag bij. Het optreden ziet er erg leuk uit. De pyrotechnics aan het einde maken het alleen maar spectaculairder Het kan bijna niet anders dan dat dit de finale haalt.

flagEstland

Uku Suviste doet voor Estland wat hij moet doen. Zijn optreden verloopt zoals het hoort, echter zingt hij niet altijd even zuiver. Het is jammer dat hij alleen op het podium staat. Het lijkt een beetje weg te vallen. Aan zijn looks zal het in ieder geval niet liggen.

flagTsjechië

Benny Cristo begint zijn optreden meteen heel vals. De zenuwen beginnen hem parten te spelen. Zijn achtergrondzangers kunnen hem gelukkig best redelijk opvangen. De act ziet er verder best goed uit. Met momenten is het nog steeds een beetje rommelig.

flagGriekenland

De Nederlandse Stefania die voor Griekenland deelneemt, zingt zoals eigenlijk altijd prachtig. Er loopt wel een stem mee of er zingt een achtergrondzangeres mee. Aan dit optreden is nu echt eens weinig op te merken. Het ziet er keurig uit, ook al is het een heel werk om dit goed op beeld te krijgen.

flagOostenrijk

Vincent Bueno die voor Oostenrijk deelneemt zingt eigenlijk helemaal niet slecht. Toch is het helemaal niet vernieuwend. Het optreden is ook helemaal niet mis, maar het voelt niet vernieuwend of speciaal. Dit nummer kabbelt voort naar het einde. Dit wordt waarschijnlijk net als Amen van Ana uit Slovenië een nummer dat blijft steken.

flagPolen

Het Poolse nummer The Ride klinkt helemaal niet zo slecht. De zanger zingt beter dan tijdens de repetities. Polen heeft geprobeerd om de videoclip naar het podium in Rotterdam te halen De act is best leuk, maar komt nog steeds niet helemaal tot zijn recht op het podium.

flagMoldavië

Het Moldavische zangeres Natalia zingt al sinds het begin van de repetities niet heel goed. Ook vandaag is dat niet anders. De uithaal aan het einde haalt de zangeres dan weer wel. Natalia danst deze keer wel erg strak mee. Het optreden is op zich niet slecht, maar er gebeurt eigenlijk niet zo heel veel. Het is de hele tijd een beetje hetzelfde. Ook aan de looks van Natalia zal het zeker niet liggen.

flagIJsland

Voor het optreden van IJsland worden de repetitiebeelden gebruikt vanwege een coronabesmetting bij een van de leden van Gagnamagnið. Het betreft dus niet de zanger zelf. De groep zit dus in quarantaine.

flagServië

De zangeressen van Hurricane uit Servië zingen helemaal niet slecht. Ook de act zit goed in elkaar. De dames hebben het zichtbaar naar hun zin op het podium in Rotterdam. Wat nog steeds wel wordt gemist is de dancebreak. De modulatie maakt dit dan weer wel helemaal goed. Deze inzending gaan we waarschijnlijk wel terugzien in de finale.

flagGeorgië

Op zich is het Georgische nummer helemaal niet slecht. Ook wordt het zeker niet slecht gezongen. Op een paar momenten na dan. Het probleem is dat er eigenlijk helemaal niets gebeurt tijdens het nummer. Er is eigenlijk helemaal niets slecht over te vertellen. Helaas zal dit lied het waarschijnlijk niet redden tegen alle nummers die wel wat te melden hebben.

flagAlbanië

Anxhela die Karma zingt voor Albanië heeft een heerlijke stem om naar te luisteren. Ze zingt haar nummer ook keer op keer perfect. Ook vandaag is dat niet anders. De act doet nog steeds weinig. De zangeres staat alleen op het podium. Buiten wat rook en licht gebeurt er niet veel, wat het jammer maakt, want hier had veel meer kunnen gebeuren.

flagPortugal

De Portugezen zijn er al sinds hun aankomst in Rotterdam klaar voor. De act is volledig af. De zanger zingt zoals altijd perfect. Deze inzending verrast keer op keer. De act zit zo goed in elkaar. Deze Portugese inzending gaat het zeker halen. We gaan dit dus zeker terug zien in de finale op zaterdag 22 mei.

flagBulgarije

De Bulgaarse Victoria zingt haar nummer eigenlijk altijd wel goed. Op de zang valt niets aan te merken. De act is mooi bedacht, maar de meerwaarde ervan is nog steeds een raadsel. Dit is een lied waar je voor in moet zijn. Het is je ding of het is het niet.

flagFinland

De inzending van Finland zit dit jaar goed in elkaar. Er wordt goed gezongen. Dit typische rock nummer maakt je gelijk weer wakker na het lied van Bulgarije. Er gebeurt zoveel op het podium dat het eigenlijk zo voorbij is. Er is op het einde erg veel vuurwerk. Dit plaatje klopt helemaal.

flagLetland

Samanta Tina uit Letland begint haar nummer helemaal niet zo goed. Ze probeert dit op te vangen, maar dit lijkt niet te lukken. Met momenten is het zelfs erg vals. Het nummer is misschien wat te alternatief voor de gemiddelde Europeaan. Zoals we het nu horen, gaat dit zeker de finale niet halen. Jammer voor Samanta, want zingen kan ze wel. Dit is haar moment helaas niet.

flagZwitserland

De zanger die dit jaar voor Zwitserland uitkomt, Gjon’s Tears, kan echt wel zingen. Aan zijn stem ligt het zeker niet. De act is heel creatief en modern. Hij draagt het lied met gemak. En dat terwijl hij zingt en danst. Als dit de finale niet haalt, dan klopt er iets niet. Dit zou zomaar toch wel eens de top vijf binnen kunnen komen in de finale.

flagDenemarken

De Deense inzending van dit jaar, Fyr og flamme, is al sinds het eerste begin hetzelfde. Tijdens de nationale finale werd dit ook al gedaan. De zangers zingen helemaal niet slecht. Het lied is echter wat gedateerd. Voor dit nummer wordt het erop of eronder, dit valt moeilijk in te schatten.

Advertentie