Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021ROTTERDAM 2021 REPETITIES

Liveblog – Rotterdam Live – Repetitiedag #8 (Zaterdag 15 mei)

Welkom bij ons liveblog over de repetities voor het Eurovisiesongfestival 2021. Songfestival.be is ook dit jaar weer op de eerste rij om je zo snel en kwalitatief mogelijk alle nieuwtjes te brengen over het reilen en zeilen op het Songfestivalpodium in de Ahoy in Rotterdam. Vandaag repeteren de landen van de ‘Grote Vijf’ en gastland Nederland, voor de tweede keer.

flagItalië

play

De Italiaanse band Måneskin is vandaag als eerste aan de beurt voor hun tweede repetitie. De outfits van de groep zijn aangepast, maar hebben  nog altijd veel weg van wat we tijdens de vorige repetitie zagen. De broek komt nu bijna tot onder zijn borst en heeft nu een soort bretellen en is afgewerkt. De andere bandleden dragen outfits in dezelfde stijl, maar variëren van elkaar. De vocalen zijn nog net zo goed als de eerste keer op het podium in Rotterdam. Aan de act is verder niets veranderd. De camerabeelden zijn wel wat meer gefinetuned. Deze sluiten nu beter op elkaar aan en vormen meer één geheel. De Italianen zijn klaar voor de liveshows, de act is af. Een mooie tweede repetitie voor Måneskin.

flagDuitsland

play

De Duitse Jendrik mag vandaag als tweede van start. Zijn optreden is hetzelfde gebleven als tijdens de eerste repetitie. Alleen zijn haar is deze keer wat beter in model gebracht. Het sullige gevoel dat over het optreden hangt is niet veranderd De act en camerastandpunten zijn ook niet aangepast. Zeker geen slechte repetitie voor onze Oosterburen, maar je moet er van houden.

flagNederland

play

De Nederlanders, die het Eurovisiesongfestival dit jaar organiseren, zijn vandaag als derde aan de beurt voor de tweede repetitie. Jeangu zingt zijn nummer weer foutloos en zuiver. Het hele optreden is exact hetzelfde gebleven. Ook de belichting en kleding zijn niet anders dan tijdens de eerste repetitie. Deze keer draagt Jeangu het harnas van tijdens de eerste repetitie niet meer, daardoor straalt hij wat meer rust uit. De Nederlandse delegatie lijkt zeker van zijn stuk te zijn over alles wat ze hebben voorbereid. De act zit goed in elkaar en wordt mooi in beeld gebracht. Vanuit de zaal zijn de uiteenspattende kleuren erg mooi. Op beeld leidt dit nog steeds best wel af, ook al ziet het er wel prachtig uit. De tweede repetitie van onze Noorderburen, én natuurlijk het gastland van dit jaar, ziet er geslaagd uit.

flagFrankrijk

play

De Franse Barbara Pravi staat vandaag als vierde land op het podium in Rotterdam voor haar tweede repetitie. Ook onze Zuiderburen zijn zeker van hun zaak. De hele act is hetzelfde gebleven. Het optreden is net zoals de vorige keer heel simpel, maar toch blijft het de aandacht trekken. Barbara draagt dezelfde outfit. Ook aan het licht en de camerabeelden is niets veranderd. Vocaal klinkt de zangeres prachtig. Haar stem zorgt voor kippenvel. Deze Franse chanson zou het wel eens heel goed kunnen doen in de finale op 22 mei.

flagVerenigd Koninkrijk

play

Als vijfde is vandaag James Newman voor het Verenigd Koninkrijk aan de beurt. Zijn repetitie verloopt prima. Vocaal klinkt de zanger ook zeker niet slecht. Helaas is er niets aangepast aan de act, wel lijken de camerabeelden iets beter op elkaar aan te sluiten. Aan de act is niet anders dan tijdens de eerste repetitie. De twee grote trompetten zijn blijven hangen. Het allemaal nog steeds wat onsamenhangend. Het zou een leuk gastoptreden zijn tijdens bijvoorbeeld The voice van Vlaanderen, maar daarmee is ook alles wel gezegd. Het verhaal is een beetje zoek bij deze inzending. De repetitie verliep zeker niet slecht. Het is gewoon de vraag of het gaat opvallen tussen alle acts waarover wel goed is nagedacht.

flagSpanje

play

De Spaanse Blas Cantó is vandaag de zesde en laatste kandidaat die aan zijn tweede repetitie begint. Ook bij deze inzending is niets aangepast ten opzichte van de eerste repetitie. De zanger heeft deze keer wel de kraag van zijn hemd recht gezet. De act ziet er volledig hetzelfde uit. Er gebeurt nog steeds niet zoveel. Vocaal kan het Spaanse nummer een stuk beter worden gezongen. Blas gaat er op momenten ver naast. De uithaal is zelfs heel erg vals. Dit is geen fantastische repetitie. Hopelijk gaat het een stuk beter tijdens de liveshows voor de Spanjaarden.

Advertentie