Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Nieuwe postkaarten voor Songfestival Rotterdam

Jammer voor de vele Nederlandse groepen en verenigingen die zich hadden aangemeld om te verschijnen in een van de 41 postkaarten die aan de hele wereld getoond zouden worden tijdens de liveshows van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Doordat nog altijd niet zeker is of de artiesten naar Nederland kunnen reizen, kiest de organisatie nu voor een ander concept. De artiesten zullen beelden opnemen in eigen land.

Dat betekent niet dat, zoals ieder jaar wel het geval is, geen promotie voor Nederland gevoerd wordt. De beelden van die artiesten zullen geprojecteerd worden op het raamwerk van een tiny house dat telkens op 41 locaties in Nederland opgebouwd zal worden, legt Head of Show Gerben Bakker uit. Nog steeds in lijn met het thema Open Up. ‘Dat huisje bouwen we steeds op een andere plek in Nederland op en passen we aan de artiest aan, zodat we ze goed leren kennen. Het huis staat als thema centraal, juist omdat onze woonkamers nog nooit zo belangrijk waren als dit jaar. Tegelijkertijd stellen we hiermee ons huis open naar de rest van de wereld. Voor deze tiny houses zijn we op zoek naar unieke stukjes Nederland; de mooiste en meest bijzondere plekken van ons land die we op een spectaculaire manier in beeld kunnen brengen.’

Die plekken zijn bij voorkeur in de openlucht en fotogeniek. Dat mogen bekende plekken zijn, maar ook onontdekte parels. ‘Omdat er tijdens de opname groots uitgepakt gaat worden, moeten we wel voldoende ruimte hebben om het huis te kunnen plaatsen en te kunnen filmen’, vertelt Gerben Bakker nog.

Aangemeld door gemeente of regio

Particulieren zijn welkom om locaties voor te stellen, maar net doordat de organisatie groot uit wil pakken bij de opnames, is het makkelijker als de gemeente of regio meteen betrokken is en het voorstel dus van hen komt. ‘Dus Nederland, verras ons en meld je aan zodat je straks jouw unieke plekje kunt laten zien aan 180 miljoen TV-kijkers in heel Europa’, sluit Bakker af.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of voorstellen doen via de officiële website van de organisatie songfestival.nl. Dat kan tot en met 31 december, de postkaarten worden in maart en april opgenomen onder leiding van tv-producent IDTV.

Advertentie