Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Officieel: Songfestival 2021 in Rotterdam

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats, en in Rotterdam. Dat werd bekendgemaakt aan het einde van de speciale uitzending Eurovision: Europe Shine a Light op zaterdag 16 mei, die de finale van het ESF 2020 verving.

In een persbericht dat na de show op Eurovision.tv verscheen staat het volgende te lezen: ‘Logischerwijs zullen de ontwikkelingen omtrent covid-19 impact hebben op de planning van een ingewikkelde wereldwijde tv-uitzending met veel internationale stakeholders. In deze snel veranderende en uitdagende omgeving zal de EBU samen met de NPO, AVROTROS en de stad Rotterdam samenwerken om de voortzetting van het evenement op een aantal verschillende manieren te garanderen.’

Weken en maanden

Het is geen grote verrassing dat Rotterdam al bevestigd werd. Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit, die ook de vervangshow Shine a Light aaneen praatten, hadden al gezegd dat ze gevraagd waren om volgend jaar de presentatieklus op zich te nemen, wat al verklapte dat het festival opnieuw op Nederlandse bodem zou doorgaan.

Exacte data en andere informatie ontbreekt momenteel nog. Ook de locatie werd vooralsnog niet bevestigd, en behoort tot de verschillende scenario’s die momenteel worden bestudeerd. Er wordt wel gewerkt met de voornaamste optie om de wedstrijd in de Ahoy te kunnen laten doorgaan. In de komende weken en maanden wordt meer bekendgemaakt over het Songfestival 2021, maar dat het op een manier zal doorgaan, is hierbij wel alvast bevestigd.

play

Advertentie