Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Pieter Gabriel (16) maakt muziek voor vlaggenparade Songfestival 2021

Dat Nederland zijn dj-talent aan de wereld zou willen tonen tijdens een van de liveshows van het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam, konden we al aannemen. Net als vorig jaar mag de jonge dj Pieter Gabriel de muziek maken voor de finale van het Songfestival op 22 mei. De zestienjarige dj zal de muziek maken die gespeeld zal worden tijdens de openingsact, beter gekend als de vlaggenparade, aan het begin van de finale.

Dat zal hij doen met de musical director van het Songfestival 2021, Eric van Tijn. Voor het muziekstuk zal de jonge dj een wereldbekende hit van eigen bodem in een modern jasje gieten. Welke bekende hit Pieter Gabriel samen met Eric van Tijn precies gaat remixen blijft een verrassing. Pieter zegt zelf: ‘Ik haal overal inspiratie uit. Iconen van vroeger vind ik bijvoorbeeld geweldig, die zijn ook een grote inspiratiebron voor mij’. Eric van Tijn is opnieuw enthousiast om met dit jonge talent samen te werken: ‘Ik vind het heel bijzonder om een jonge super talentvolle dj erbij te betrekken. Pieter Gabriel is op zijn jonge leeftijd al zó goed en zo muzikaal dat ik onze samenwerking echt heel leuk vind. En: wat we aan ’t maken zijn wordt ontzettend goed!”

Ervaring op grote podia

Ondanks zijn jonge leeftijd zal het niet zijn debuut op een podium zijn. Toen Pieter zeven was begon hij met draaien. Toen hij twaalf jaar was, stond hij al op het podium tijdens Amsterdam Dance Event 2016.

Beluister hieronder de in 2018 uitgebrachte debuutsingle van Pieter, samen met de Nederlandse boyband FOURCE (JESF 2017):

Advertentie