Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

‘The Power of Water’ interval act tijdens eerste halve finale

Naarmate het Eurovisiesongfestival 2021 dichterbij komt, worden er steeds meer details bekend. Vandaag werd duidelijk dat de interval act van de eerste halve finale in teken zal staan van water.

The Power of Water, de naam van de interval act, zal de klemtoon leggen op de verbondenheid van gastland Nederland met water. Twee bekende Nederlanders werken mee aan dit project, met name zangeres Davina Michelle en actrice Thekla Leuten.

‘Bijna twee jaar geleden werd ik door het team van het Songfestival benaderd met het concept waarin het verhaal van water centraal staat. Water verbindt, is veerkrachtig en is onlosmakelijk onderdeel van Nederland. Samen met het team  van het Songfestival hebben we gewerkt aan een unieke act waarin juist deze kenmerken centraal staan. Ik heb daarbij de song Sweet Water geschreven waarin water als metafoor wordt gebruikt voor iets wat mensen in de wereld verbindt. We zijn allemaal anders en leven in verschillende milieus, maar water hebben we allemaal nodig en brengt ons allemaal samen. Ik kan niet wachten om te laten zien waar we samen zo lang aan hebben gewerkt’, liet Davina weten. De zangeres schreef samen met haar team de muziek die bij de interval act zal worden gebruikt.

Thekla Reuten zal het acteerwerk voor haar rekening nemen en krijgt de unieke rol om de kracht van het water te symboliseren. De opnames voor deze act zijn de afgelopen maanden gemaakt op de Deltawerken, dit is een reeks bouwwerken met onder andere dammen en sluizen die Nederland beschermen tegen de zee. Ook is reeds geweten dat er gebruik zal worden gemaakt van augmented reality om een wereld van water in Ahoy te creëren.

Gerben Bakker, Head of Show, vindt het belangrijk om die verbondenheid met water in de verf te zetten. ‘Al eeuwenlang hebben wij Nederlanders een relatie met water die uniek is in de wereld. We hebben er tegen gevochten, maar kunnen ook niet zonder. In de act vertellen wij het verhaal van de kracht van het water en de veerkracht die wij met z’n allen hebben’, vertelde hij.

Andere evenementen 

Het is niet de eerste keer dat Nederland de connectie maakt met water bij evenementen die ze organiseren. Tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2007 luidde de slagzin Make A Big Splash. Ook in de postkaarten die tijdens de liveshow werden getoond, lag de klemtoon op water. Dit evenement werd trouwens ook in Ahoy georganiseerd, de zaal die dit jaar zal worden gebruikt.

Advertentie