Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Zo koop je tickets voor Songfestival 2021 in Rotterdam

Fans die geen ticket hadden voor het Eurovisiesongfestival 2020 kunnen hier al meteen stoppen met lezen. Enkel degenen die vorig jaar aan een ticket geraakt zijn, krijgen de kans om er dit jaar bij te zijn. Sinds 1 april weten we dat er per show 3500 mensen in Ahoy zullen mogen zijn, behoudens slechte cijfers, vandaag is dat definitief bevestigd.

De verkoop start op zaterdag 8 mei om 12.00 uur ’s middags. Mensen die een ticket hadden voor een show in 2020, zullen op het e-mailadres waarmee ze dat toen gekocht hebben een link en een speciale code krijgen voor de ticketverkoop voor die specifieke show. Er zullen enkel tickets voor zitplaatsen te koop zijn.

Quarantaines en mondmaskers

Om erbij te mogen zijn, is een aantal voorwaarden vastgelegd. Om te beginnen is er de quarantaineplicht van tien dagen bij het voor langere tijd binnenkomen van Nederland. Stel dat je Hooverphonic aan het werk wil zien in de eerste halve finale, begin je idealiter op het moment van de ticketverkoop aan je quarantaine. Bij een negatieve test kan de quarantaine na vijf dagen al afgebroken worden, maar na 48 uur is er ook bij terugkeer in België quarantaineplicht. Via deze website van de Belgische regering kan je zelf uitpluizen welke maatregelen je zelf moet nemen.

Geen anderhalve meter afstand 

Bij het wachten aan Ahoy en bij het rondwandelen in de concertzaal is er mondmaskerplicht, enkel tijdens het zitten hoeft het niet. De regel van anderhalve meter afstand vervalt eveneens binnen. Verder moet een negatief testresultaat voorgelegd kunnen worden om de zaal binnen te mogen, een test die op de dag van het evenement afgenomen moet worden. Voor communicatie tussen de organisator en de tickethouder moet de Close app geïnstalleerd worden. Bij die communicatie hoort onder andere een gezondheidsverklaring, in te vullen vier uur voor het begin van het evenement, en de link en locatie voor de coronatest. Door middel van de Close app zal men je laten weten wanneer precies je aan Ahoy verwacht wordt. Via testenvoortoegang.nl, enkel via dit kanaal, moet een afspraak voor een test gemaakt worden. Testen aan Ahoy kan niet, vergeet dus geen afspraak te maken als je aan tickets geraakt. Het negatieve testresultaat zal getoond moeten worden via de coronacheck app. Ook voor wie al gevaccineerd is, is een negatieve test trouwens verplicht. Alle voorwaarden kunnen hier nagelezen worden.

Kostprijs

Net zoals vorig jaar mogen maximum vier tickets per persoon gekocht worden, bij meer dan vier riskeren die geannuleerd te worden. Ticketprijzen zijn de volgende, ze liggen iets hoger dan vorig jaar.

Advertentie