Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Zo doen Songfestivalliedjes 2021 het in de hitlijsten

Nu de hele wereld alle Songfestivalinzendingen van dit jaar heeft kunnen zien, kijken we graag eens wat het effect ervan is op de hitlijsten. Zijn er liedjes die potten breken in bepaalde landen? We kijken naar België en de rest van de wereld.

Laat ons beginnen met België. In de ranglijst van meest afgespeelde nummers op dit moment op Spotify komen we op de eerste plaats meteen de winnaar van dit jaar tegen, Måneskin. Twee plaatsen lager staat de runner-up van dit jaar, Barbara Pravi met Voilà. Nog eens twee plaatsen lager, op plaats vijf, staat de Oekraïense inzending, Shum van Go_A. Onze eigen Hooverphonic staat met The Wrong Place momenteel op de negende plaats. De rockers uit Finland, Blind Channel, bekleden met Dark Side de elfde plaats. Tout l’univers is het twaalfde meest gestreamde nummer van dit moment. Twee plaatsen lager staat de vorige winnaar van het Songfestival, Duncan Laurence met Arcade. De duivelse Elena Tsagrinou staat met El diablo op plaats 15. De Belgen lijken Måneskin ontdekt te hebben, want op de achttiende plaats staat het lied I wanna be your slave. De Maltese Destiny sluit met Je me casse de top 20 af. Vanaf plaats 23 vinden we drie Songfestivalinzendingen op rij. Eerst is er Mata Hari van Efendi, dan Voices van Tusse en op 25 10 Years van Daði Freyr. Fallen Angel van TIX is de laagste Songfestivalinzending in deze top 50, op plaats 43.

Wereld

Wereldwijd staan ook in de top 200 volgens de streams de Italianen van Måneskin, op plaats 13. Arcade staat op 36. Zitti i buoni doet het trouwens overal goed, laat de groep zelf weten. Het lied staat ook in onder andere Bulgarije, Finland, Griekenland, Nederland en Rusland op 1 en in nog tien andere landen in de top 10. Verder in de wereldwijde lijst van Spotify vinden we Shum op 85, Tout l’univers op 106, 10 Years op 107, El diablo op 143. In de virale 50, hiervoor worden ook onder andere posts op sociale media meegeteld, staat Shum op 1, Zitti e buoni op 4, Dark Side op 5, Tout l’univers op 6, Voilà op 7, Mata Hari op 9 en El diablo op 10. Een plaats lager vinden we Je me casse, daarna Discoteque en op 14 Love Is On My Side. Ook hier vinden we Måneskin met I Wanna Be Your Slave, op 15.

18. I Don’t Feel Hate
19. Russian Woman
20. 10 Years
23. Embers
24. Set Me Free
30. Fallen Angel
32. Last Dance
38. Adrenalina
39. Growing Up Is Getting Old
40. Coraline – Måneskin
42. The Wrong Place
47. Voices
49. Tick-Tock

Advertentie