Stockholm 2016 repetities

STOCKHOLM 2016 REPETITIESLANDENSTOCKHOLM 2016

1e repetitiedag: Finland, Griekenland, Moldavië

We steken de eerste repetitiedag van wal met de eerste rehearsals van Finland, Griekenland en Moldavië

Finland

play

Sandhja mag als eerste aan de beurt met haar song Sing it away. Ze wordt begeleid door vijf dansers/backing vocals die voor de nodige dynamiek moeten zorgen. Het is duidelijk dat ze haar stem nog wat wil sparen want ze gaat nog niet echt voluit. Ze draagt een lichtblauw broekpak en opvallende, glitterende accessoires om de aandacht op haar vast te houden. De dansers zijn sober in zwart gekleed en betrekken microfoons op statieven (beetje Kate Ryan-gewijs, weliswaar zonder ingebouwde TL-lampen) in de act.

fin1

Griekenland

play

Helaas beeld zonder klank in het perscentrum tijdens de repetitie van Griekenland dus het is moeilijk een goed algemeen beeld te vormen. Alle artiesten zijn in het wit gekleed en de act opent met een solo op een lokaal instrument. Verder is er een grote trom te zien en volgt er een smeltkroes van verschillende dansstijlen. Op het einde mag een Sirtaki-achtige afsluiter uiteraard niet ontbreken.

gr1

Moldavië

play

De geluidsproblemen werden op de valreep opgelost en we konden nog net de zangkwaliteiten van Lidia Isac beöordelen. Op enkele uitschuivers na een geslaagde eerste repetitie. De act begint sober, passend bij haar neutrale, beige jurk. De soberheid wordt doorbroken wanneer plots een man in ruimtepak achter haar verschijnt. Ze neemt zijn helm af waarna de astronaut zich waagt aan enkele breakdance-moves.

mol2

Foto’s: Andres Putting – Thomas Hanses – eurovision.tv/EBU

Advertentie