Stockholm 2016 repetities

STOCKHOLM 2016 REPETITIESLANDENSTOCKHOLM 2016

1e repetitiedag: Hongarije, Kroatië, Nederland

Volgende aan de beurt zijn Hongarije, Kroatië en Nederland!

Hongarije

play

Freddie staat stoer op het podium met lederen jas en gescheurde jeans. Rechts staan een grote drum en drie backings op het podium. De sfeer wordt vooral bepaald door een felrode belichting. We krijgen veel close-ups te zien van de zangers afgewisseld met vaak nog wat rommelig camerawerk (waar uiteraard nog aan zal gewerkt worden).

fred1

Kroatië

play

Nina Kraljić draagt bij de aanvang van het nummer een glitterend muskietennet dat al gauw verwijderd wordt door haar dansers. Voorlopig schuilt er nog een houthakkershemd onder de jurk, maar dat wordt tijdens de show een witte jurk met pluimen. Achter haar is een sterrenhemel te zien in combinatie met sfeervolle, blauwe belichting. Vocaal komt ze sterk uit de hoek.

nina

Nederland

play

Douwe Bob en zijn muzikanten beginnen de song op een grote klok als ondergrond. De eerste twee minuten is alles vrij statisch en gebeurt er vrij weinig op het podium. Bij het laatste refrein loopt Douwe naar een kleiner podium met statief en gitaar. Hij ging net iets te veel op in zijn nummer Slow Down, want de Nederlander kwam te laat aan op zijn positie. Zangtechnisch zit alles heel goed.

douwe

douwe2

Foto’s: Andres Putting – Thomas Hanses – eurovision.tv/EBU

Advertentie