Azerbeidzjan

AZERBEIDZJANSTOCKHOLM 2016

Azerbeidzjan kiest opnieuw intern

De Azeri’s hebben meer details vrijgegeven over hun selectieprocedure voor het komende songfestival. Dat schrijft Eurovision.tv.

De lokale staatsomroep ITV laat weten dat vanaf vandaag alle artiesten met de Azerbeidzjaanse identiteit zich kandidaat kunnen stellen door een mailtje te sturen naar [email protected]. Geïnteresseerden kunnen tot en met 10 februari hun kans wagen. Er wordt ook naar het uiterlijk gekeken, want naast de gebruikelijke gegevens en het songfestivallied, moeten er ook vijf foto’s van elke artiest meegestuurd worden.

De ITV neemt rustig de tijd om zich te buigen over de inzendingen: op maandag 14 maart wordt het totaalpakket wereldkundig gemaakt. Dat is op dezelfde dag als de bijeenkomst van de delegatiehoofden voor dit songfestival in Stockholm, die fungeert als deadline voor de inzendingen voor de komende editie. Naar alle waarschijnlijkheid en naar goede gewoonte zal het liedje uit Azerbeidzjan dus weer als (een van de) laatste bekend geraken.

Vorig jaar in Wenen werd de voormalige Sovjetstaat voor de tweede keer vertegenwoordigd door zanger Elnur Huseynov. Met Hour of the Wolf pakte hij een twaalfde plek in de finale.

Advertentie