Polen

POLENSTOCKHOLM 2016

Cleo (nog?) niet naar songfestival: Polen houdt voorronde

Vorige week leek het erop dat zangeres Cleo voor de tweede keer haar land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, tenminste als we haar kompaan Donatan mochten geloven. De piste van een interne keuze wordt alvast uitgesloten.

Polen ligt momenteel onder vuur door een nieuwe omstreden mediawet, waardoor elk Pools kanaal van de omroep TVP sinds kort een nieuwe zenderbaas heeft. Jan Pawlicki, de nieuwe leider van TVP1, laat in een tweet weten dat er op 5 maart een nationale finale gehouden zal worden:

In een statusupdate op zijn Facebookpagina feliciteerde Donatan, de Poolse producer die in 2014 samen met Cleo vertegenwoordigde op het songfestival, zijn partner van toen:

Już chyba wszyscy się domyślili więc można powiedzieć wprost – w 2016 roku na Eurowizję ponownie pojedzie CLEO :)…

Geplaatst door Donatan op vrijdag 22 januari 2016

Vrij vertaald schrijft Donatan: ‘Ik denk dat het inmiddels wel geraden is, en dat we het dus mogen zeggen: Cleo gaat opnieuw naar het songfestival! De buitenlandse interesse in haar muziek is zeer groot, getuige de remix van haar lied Zabiorę nas. Verschillende dingen die eerder niet mogelijk waren, zijn nu in een stroomversnelling terechtgekomen, maar zijn nu realiteit geworden!’

Donatan en Cleo werden twee jaar geleden intern aangeduid door de TVP. Hoewel Donatan niet eens op het podium stond, werd hij wel opgenomen als deelnemende artiest. Met het omstreden My Słowianie eindigden ze in het midden van het klassement op het songfestival in Kopenhagen, al boekten ze veel meer succes bij de kijkers thuis dan bij de vakjury’s. Of Cleo misschien haar kans zal wagen in de Poolse voorronde, is nog niet bekend.

Advertentie