Polen

POLENSTOCKHOLM 2016

Edyta Górniak waagt haar kans in Polen

De Poolse omroep TVP heeft de namen bekendgemaakt die het op 5 maart tegen elkaar opnemen in Krajowe Eliminacje, de nationale voorronde.

Vijf juryleden hebben bepaald welke artiesten mogen aantreden in de finale. Journalisten Anna Will, Waldemar Skowronski, Artur Orzech en Robert Janowski hebben samen met componist Zygmunt Kukla aandachtig naar de 88 ingezonden liedjes geluisterd. Naar verluidt zou men speciale aandacht geschonken hebben aan het feit dat de liedjes vernieuwend en anders klinken.

Dit zijn de negen kanshebbers op het Poolse ticket:

Eerdere geruchten dat ex-kandidate Cleo zou terugkeren, kloppen dus niet. Edyta Górniak, daarentegen, keert wel terug nadat ze in 1994 voor Polen debuteerde op het songfestival. Ze werd meteen tweede, een resultaat dat Polen daarna niet meer kon verbeteren. Eerder berichtten we al over haar mogelijke comeback.

Opvallend is ook de deelname van Napoli die met My Universe eerder al had deelgenomen aan de Wit-Russische selectie, maar daar bot ving.

Polen is een rechtstreekse concurrent van Laura Tesoro in de tweede halve finale. Op 5 maart kennen we de Poolse vertegenwoordiger. Een volledige televoting zal bepalen wie het ticket naar Stockholm verdient.

Advertentie