Finland

FINLANDSTOCKHOLM 2016

Finale Finse voorronde op 27 februari

Uuden Musiikin Kilpailu (UMK), de jaarlijkse nationale voorronde van Finland gaat van start in februari. Er komen drie halve finales en een grote finale. Krista Siegfrids, in 2013 nog de Finse kandidate in Malmö, presenteert de shows samen met Roope Salminen.

De drie halve finales worden gehouden op 6, 13 en 20 februari. Zaterdag 27 februari volgt de finaleshow. Finse omroep YLE maakt de twaalf kandidaten van UMK bekend op dinsdag 12 februari. Die bekendmaking zal live te volgen zijn via een livestream.

De presentatoren van dienst zijn geen onbekenden. Roope Salminen leidde UMK vorig jaar al in goede banen, maar deze keer krijgt hij gezelschap van zangeres Krista Sigfrieds. In 2013 won ze de Finse voorronde en vertegenwoordigde ze haar land met het trouwliedje Marry Me, inclusief lesbische kus. De twee gingen al samen op de foto en maakten een leuk promotiefilmpje.

In 2015 vertegenwoordigde de groep Pertti Kurikan Nimipäivät Finland, maar ondanks veel media-aandacht eindigden ze allerlaatste in hun halve finale.

play

Advertentie