Landen

LANDENSTOCKHOLM 2016

Hier zijn ze! Beluister alle liedjes van songfestival 2016

Nu de Bulgaarse inzending van Poli Genova online is geplaatst, kennen we alle liedjes die dit jaar hopen op de overwinning tijdens het 61ste Eurovisiesongfestival in het Zweedse Stockholm. De editie heeft trouwens een record verbroken.

Alle 43 liedjes staan online! Je kan ze allemaal beluisteren via onze speciale overzichtspagina en elke kandidaat kreeg een eigen fiche waarin alle info, weetjes en juicy gossip staan! In die fiche verwijzen we naar alle officiële previewclips die op het officiële Youtube-kanaal van het songfestival staan. Het is nog wachten op het clipje van Italië. Er is trouwens een nieuwe clip voor San Marino, want Serhat zal namelijk de Disco-versie zingen van zijn hit I Didn’t Know. Daar maakten we natuurlijk al een artikel over.

Record

Montenegro, IJsland, Malta, Bosnië & Herzegovina, Litouwen, (VJR) Macedonië en Bulgarije sturen allemaal artiesten die in het verleden al deelnamen aan het songfestival. Dat is een record! Nooit eerder namen er zoveel oudgedienden deel aan hetzelfde festival. 2011 was lange tijd het topjaar met vijf oudgedienden, maar in veel andere jaren bleef het aantal beperkt tot twee.

Vrouwen aan de macht!

verhouding

Zoals zo vaak zijn de vrouwen in de meerderheid als we naar de deelnemerslijst kijken! 2015 was hét jaar van de duo’s, maar dit jaar bleven die thuis. In vergelijking met vorig jaar, zijn de mannen aan een inhaalbeweging begonnen.

Wie zijn de favorieten?

Heroes van hottie Måns Zelmerlöw startte vorig jaar in de halve finales als dé grote favoriet. Niemand die er aan twijfelde dat hij en alleen hij zou winnen. Dit jaar liggen de kaarten anders. Rusland lijkt de grote favoriet te zijn bij de fans en bookmakers, maar het is allemaal veel minder uitgesproken.

play

Gastland Zweden maakt blijkbaar ook veel kans om wéér te gaan winnen en ook Lighthouse van Kroatië doet het erg goed! Het gevaar zou ook van Frankrijk, Australië, Azerbeidzjan of Letland kunnen komen. Ook de inzending van Tsjechië, nog altijd één van de slechtst scorende landen, is populair. San Marino en Wit-Rusland lijken te strijden voor de allerlaatste plaats.

België doet het slecht, meer kansen voor Nederland

Als we de bookmakers en online polls moeten geloven, en dat doe je beter niet, zal Laura Tesoro niet te zien zijn in de finale op zaterdag. Hier en daar zijn er believers die denken dat de aanstekelijke uitstraling van onze Belgische kandidate en de gunstige loting in de tweede halve finale ons wél naar de grote finale zullen brengen. Momenteel staat België rond de 33ste plaats bij de bookmakers.

In de top 25 van de bookies komen we Slow Down van Nederlander Douwe Bob tegen. Hij staat momenteel rond de 22ste plaats en Nederland lijkt veel kans te maken op de finale. Toch zal Nederland het waarschijnlijk moeilijk krijgen omdat de eerste halve finale veruit de sterkste is. Er staan ons dus nog spannende tijden te wachten!

Advertentie