Bulgarije

BULGARIJESTOCKHOLM 2016

Poli Genova opnieuw naar songfestival

Wat al enige tijd gefluisterd werd, is nu ook officieel bevestigd door de Bulgaarse omroep BNT: zangeres Poli Genova zal voor de tweede keer haar land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Na Kaliopi uit (VJR) Macedonië, Deen uit Bosnië & Herzegovina, Bojan Jovović uit Montenegro en Ira Losco uit Malta, is Poli Genova al de vijfde bevestigde ex-deelnemer die terugkeert naar de wedstrijd. Vorig jaar stond ze al in de schijnwerpers als presentatrice van het Junior Eurovisiesongfestival 2015, maar bij songfestivalfans is ze bekender van haar deelname uit 2011. Vijf jaar terug strandde ze in Düsseldorf in de halve finale met het Bulgaarstalige Na Inat. Het is nog niet bevestigd in welke taal Genova nu zal zingen, en wanneer het lied vrijgegeven zal worden.

Met een tweet op het officiële Twitteraccount dat omroep BNT voor het songfestival gebruikt, werd het nieuws wereldkundig gemaakt.

De tweet parodieert de pauzeact die Genova verzorgde op het afgelopen JESF, waarin ze wanhopig zocht naar haar jurk:

play

 

Bulgarije keert dit jaar terug naar het songfestival. De laatste deelname was in 2013. Het land debuteerde elf jaar geleden en haalde slechts één keer de finale, in 2007. Dit jaar mag Poli het waarmaken in de tweede helft van de tweede halve finale, op donderdag 12 mei – net als onze Laura Tesoro.

Advertentie