Australië

AUSTRALIESTOCKHOLM 2016

Kylie Minogue al gevraagd voor songfestival

Na Australiës debuut op het songfestival dit jaar is het uitkijken welke naam ze uit hun hoed zullen toveren voor Stockholm. Kylie Minogue wordt het al zeker niet.

Toen bekendraakte dat Australië zou meedoen aan het songfestival werd Kylie Minogue door velen naar voren geschoven als de ideale kandidaat, maar het was Guy Sebastian die voor de Aussies debuteerde en in Wenen vijfde eindigde, vlak na Loïc Nottet. Het blijft niet bij deze eenmalige deelname en dus verwacht men opnieuw een grote naam voor de volgende editie.

Kylie Minogue zegt in een interview met de Franse krant 20 Minutes dat ze al gevraagd is geweest door de Australische omroep SBS, maar ze denkt niet dat het voor haar is weggelegd. ‘Ik zou veel te nerveus zijn, zelfs doodsbang‘, aldus Kylie die nochtans al op heel wat grote podia mocht staan, waaronder de songfestivalarena Globen in 2008. Mogelijk is het wedstrijdaspect met de televoting niet naar haar zin.

De Australische focust zich nu op haar kerstalbum, Kylie Christmas. Daarin zingt ze onder andere samen met zus Dannii Minogue. Wie weet durft zij het wel aan om in Stockholm het Europese publiek te veroveren. Bekijk hieronder hun optreden tijdens X Factor.

https://www.youtube.com/watch?v=SvCYD7bhc1Y

Advertentie