Stockholm 2016 repetities

STOCKHOLM 2016 REPETITIESLANDENSTOCKHOLM 2016

2e repetitiedag: Estland, Azerbeidzjan, Montenegro

De repetities gaan verder met de eerste keer op het podium van Jüri Pootsmann, Samra en Highway.

Estland

play

Jüri Pootsmann draagt een opvallend blauw pak en een bril. De zanger overtuigt in de eerste repetitie niet naar behoren. Vocaal is er nog werk aan de winkel, en hij moet de weg naar de camera’s nog wat beter leren bewandelen. Het podium heeft gele en bruine tinten en heeft, geflankeerd door allerhande roodkleurige patronen. Speelkaarten zijn het centrale thema in de act. Jüri zal toch nog een tandje moeten bijsteken in de tweede repetitie.

Azerbeidzjan

play

Samra is een aangename verschijning, maar daarmee is het meeste positieve wel gezegd. Haar vocale presentaties lijken een mindere dag te hebben, maar ook het optreden en camerawerk zijn eerder rommelig. Het podium is donker met gele flitsen die op blikseminslagen lijken. De zangeres wordt geflankeerd door vier dansers, die met hun microfoonstatieven spelen zoals dat tien jaar geleden bij de backings van Kate Ryan gebeurde. Een voorbode?

Samra

Montenegro

play

De groep Highway kopieert zijn videoclip letterlijk naar het songfestivalpodium. Het geheel komt erg inspiratieloos over. De podiumsetting is heel donker, waardoor de artiesten zelf amper duidelijk in beeld te zien zijn. Er is zo geen enkele verbinding of interactie met elkaar en met de kijkers thuis. The Real Thing komt tijdens de eerste repetitie al niet uit de verf, en dreigt te verdrinken tijdens de andere songs tijdens de live finale.

Highway

Foto’s: Andres Putting – Thomas Hanses – eurovision.tv/EBU

Advertentie