Stockholm 2016 repetities

STOCKHOLM 2016 REPETITIESLANDENSTOCKHOLM 2016

2e repetitiedag: IJsland, Bosnië & Herzegovina, Malta, Zweden

Tot slot volgen nog de repetities van de laatste drie landen van de eerste halve finale én gastland Zweden.

Ijsland

play

Greta Salóme keert na vier jaar terug naar het songfestival. Ze pakt op het podium in Stockholm uit met een gelijkaardige act als in de IJslandse voorronde, die vooral steunt op projecties op de achtergrond. De inzending uit IJsland ziet er zo heel anders uit dan de andere liedjes omdat het optreden zich nagenoeg volledig afspeelt voor het kleine schermpje met de projecties, en het grote podium zelf niet in beeld komt. Salóme heeft net als vele anderen vandaag vocaal nog wat werk te doen, maar visueel is het optreden alvast geslaagd.

GretaSalome

Bosnië & Herzegovina

play

Zangers Deen en Dalal staan op het podium met tussen hen in prikkeldraad. Ze brengen hun ballade in de eigen taal met de nodige pathos. Er kan geen groter verschil zijn tussen Deens inzending uit 2004, In the Disco, en zijn inzending Ljubav je. Violiste Ana Rucner lijkt uitgedost te zijn in een soort zilverpapier dat niet mooi overkomt op beeld, maar wat vooral nog verbetering nodig heeft is het camerawerk. Na zijn rapsolo is Jala nog duidelijk in beeld te zien achter Dalal, wat eerder knullig overkomt.

Malta

play

Na veertien jaar komt het eiland Malta opnieuw met zangers Ira Losco op de proppen. Walk on Water start veelbelovend met projecties van de zangeres zelf, maar dan komt Losco zelf in beeld met wat een bruine, juten zak lijkt. Die gaat nog uit naar het einde van het nummer toe, maar dan valt er niet veel meer van de meubelen te redden. Het podium is donkerblauw, in analogie met het water uit de titel, maar wordt dan opvallend geel. Zowel de zangeres als het lied komen op deze manier niet optimaal uit de verf.

Zweden

play

De 17-jarige Frans mag vandaag de repetities afsluiten. Hij en zijn team hebben gekozen voor een erg simpele act, net zoals in Melodifestivalen. De jongeman start volledig in het donker, later komen er gele lichtjes op de achtergrond die uitsluitend enkele woorden uit de songtekst projecteren. Vocaal zit het snor en mompelt hij genoeg woorden om charmant over te komen bij de kijkers. Het geheel is zo simpel en onbevangen dat het zeer effectief is. Een outsider.

Foto’s: Andres Putting – Thomas Hanses – eurovision.tv/EBU

Advertentie