Stockholm 2016 repetities

STOCKHOLM 2016 REPETITIESSTOCKHOLM 2016

4e repetitiedag: Slovenië, Bulgarije, Denemarken

Op deze vierde repetitiedag krijgen we de laatste individuele repetities van de halve finalisten. Voor onze Laura Tesoro als allerlaatste aan bod komt, eerst nog de andere landen uit de tweede helft van de tweede halve finale.

Slovenië

ManuElla

De Sloveense ManuElla heeft haar muzikanten uit de nationale voorronde geschrapt en staat nu alleen op het podium, dat vooral rode tinten heeft. Tijdens het refrein worden er vele paren ogen op de achtergrond geprojecteerd. De zangeres draagt een wit kleed met een duidelijk zichtbare boezem, dat niet al te flatterend overkomt. Naar het einde toe verschijnt er plots een danser op het podium die enkele rondjes draait aan een grote stok. Er zijn nog heel wat extra repetities nodig achter gesloten deuren om de vocale prestaties op te krikken.

play

Bulgarije

PoliGenova

Bulgarije wordt voor de tweede keer vertegenwoordigd door Poli Genova. Tijdens de eerste repetitie komt ze over als het liefdeskind van Kate Ryan, met de opmerkelijke beenbewegingen, en Trijntje Oosterhuis, met de backings die naar het einde toe op het podium gewandeld komen. Poli begon ook eerder nerveus en met trillende stem, maar verbeterde zich vocaal naar het einde toe. In de bridge begint Poli’s opmerkelijke, spacy outfit licht te geven. Poli Genova maakt haar favorietenrol tot dusver niet waar, en plotseling wordt het een stuk waarschijnlijker dat ze de tweede kandidate wordt die twee keer in de halve finale zal blijven steken, na Valentina Monetta. Bij het tweede optreden herpakt Poli zich al heel wat, met minder storende beenbewegingen en overtuigender gespeel met de camera’s.

play

Denemarken

LighthouseX

De eerste repetitie van de mannengroep Lighthouse X wordt geplaagd door technische problemen. Pas bij de derde poging brengen ze hun gelijknamige opvolger van Liliane Saint-Pierres Soldiers of Love succesvol tot het einde. Het gaat om een typische boyband, met netjes afgeborstelde jongemannen, maar vocale capaciteiten die te wensen overlaten. Naar het einde toe wandelt het trio naar het kleine zijpodium om daar de laatste noten te zingen. Dit wordt een dubbeltje op z’n kant voor een finaleplek. Weetje: de X in de groepsnaam wordt uitgesproken als Ten, omdat het niet gaat om de letter uit het alfabet, maar het Romeinse cijfer voor tien.

play

Copyright foto’s: Andres Putting / EBU

Advertentie