Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Verenigd Koninkrijk heeft zes kandidaten

De eerste Britse voorronde in zes jaar tijd heeft nu ook kandidaten. Die werden deze ochtend alle zes bekend gemaakt op de Britse radio.

De liedjes zijn online te beluisteren. Het gaat om:

  1. Joe & Jake – You Are Not Alone
  2. Bianca – Shine A Little Light (meegeschreven door Leona Lewis)
  3. Dulcima – When You Go
  4. Matthew James – A Better Man
  5. Darline – Until Tomorrow
  6. Karl William Lund – Mircale

Na jaren van interne keuzes en desastreuze resultaten, gooiden de Britten dit jaar het roer om. De omroep BBC zette voor het eerst in jaren een open inschrijving en een nationale finale op televisie op poten. Eén addertje onder het gras: de voorronde wordt niet op BBC One of Two uitgezonden, maar op het digitale kanaal BBC Four. Nu BBC Three onlangs een online kanaal geworden is, zal cultuurzender BBC Four ook de halve finales van het songfestival uitzenden.

De show Eurovision: You Decide zal anderhalf uur in beslag nemen en heeft zes deelnemende artiesten en songs. Verder is er tijd en ruimte voor gastartiesten als winnaar van vorig jaar én presentator van dit jaar Måns Zelmerlöw en Katrina Leskanich, die in 1997 als zangeres van Katrina & The Waves het songfestival won, als laatste voor het Verenigd Koninkrijk. Op 26 februari weten we wie de voorronde wint.

Advertentie