België

BELGIESTOCKHOLM 2016

VRT laat opnieuw livecommentaar vanop songfestivallocatie toe

Eurosong-presentator Peter van de Veire zal in zijn eentje commentaar geven tijdens de drie songfestivalavonden. Voor ’t eerst mag hij dat vanop de songfestivallocatie zelf doen. VRT besliste een paar jaar geleden namelijk dat het commentaar vanuit Brussel geleverd moest worden, maar stapt daar voor 2016 van af. De openbare omroep maakt dit jaar veel zendtijd vrij voor het festival.

Tijdens de songfestival-week maakt Peter Van de Veire vanaf dinsdag 10 mei vanuit Stockholm voor MNM De grote Peter Van de Veire ochtendshow rond het muziekfestival. Hij brengt verslag uit van hoe het er met Laura gaat, doet interviews met kandidaten en toeschouwers, en trekt ook de Stockholmse straten in op zoek naar leuke nieuwtjes. Dat Peter er als commentator live bij is, is best opmerkelijk. In 2010 moesten toenmalige commentatoren André Vermeulen en Bart Peeters de shows vanuit Brussel van commentaar voorzien wegens een te hoge kostprijs. Dat bleef zo tot en met vorig jaar.

Helemaal #eurovision-proof! #Stockholm #jackandjonespremium (ik sta rechts)

A post shared by Peter Van de Veire (@petervandeveire) on


Julie Van Den Steen
blijft Peter in de ochtendshow bijstaan vanuit Brussel en ontvangt van maandag 9 tot en met donderdag 12 mei de andere kandidaten uit Eurosong 2016 om te polsen hoe het nu met hen en hun carrière staat. Joy Anna Thielemans neemt de sociale mediakanalen voor haar rekening. Zij volgt Laura in Stockholm en geeft via Facebook en Snapchat (gebruikersnaam: een.be) een blik achter de schermen van  het Eurovisiesongfestival.

Sandra Kim 

Op dagen dat het Eurovisiesongfestival wordt uitgezonden, verandert Van Gils & gasten voor de gelegenheid in Van Gils & het Songfestival om de kijkers op te warmen voor het Eurovisiesongfestival. In deze talkshow ontvangt Lieven Van Gils een heleboel muzikale gasten – sommigen die een duidelijke band hebben met het muziekfestival, anderen die er dan weer stiekem fan van zijn – om samen over het songfestival en over onze inzending te praten. Onder meer Mister Eurovision Johnny Logan en onze eigenste Sandra Kim komen langs. Van Gils & het Songfestival is er op dinsdag 10 mei, donderdag 12 mei en zaterdag 14 mei om 20.40 uur.

Songfestival met gebarentaal 

De drie shows van het Eurovisiesongfestival worden ook uitgezonden met internationale gebarentaal. Zowel de presentaties als de songs worden zo vertaald. Online worden de drie uitzendingen met internationale gebarentaal live gestreamd tijdens het Eurovisiesongfestival via één.be. Op televisie wordt de eerste halve finale met internationale gebarentaal uitgezonden op woensdag 11 mei om 08.00 uur op Eén, de tweede halve finale op vrijdag 13 mei om 08.00 uur op Eén, en de finale is op zondag 15 mei om 20.00 te bekijken via Eén+, op het kanaal van Ketnet.

Advertentie