Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Weinig animo voor songfestival in Vlaamse hitlijsten (Update)

In de nieuwe hitlijsten die morgen officieel door Ultratop worden gepubliceerd, blijkt dat er weinig interesse is van het platenkopende publiek voor liedjes van het songfestival 2016.

Ruim anderhalf miljoen Vlamingen zagen afgelopen zaterdag de finale, maar dat hoogste kijkcijfer in twaalf jaar tijd vertaalde zich niet in grote successen in de Vlaamse hitlijsten. In de Ultratop 50, een overzicht van de vijftig meest verkochte singles van de afgelopen week, duiken slechts twee songfestivalsongs op: What’s the Pressure stijgt van de 33e naar de 2e plek, en nieuw op nummer 44 is If I Were Sorry, de Zweedse inzending die vijfde werd in de finale.

Meer bekende namen duiken op in de Ultratip 50, de vijftig nummers die het meeste kans maken om volgende week in de Ultratop op te duiken. Zeven inzendingen van het songfestival 2016 komen in deze lijst voor. Douwe Bob uit Nederland staat op nummer tien, Amir uit Frankrijk op twintig. Sergey Lazarev uit Rusland staat met een 27e plek één plek hoger dan winnares Jamala uit Oekraïne. Dami Im uit Australië vinden we terug op plaats 33, Poli Genova uit Bulgarije op 43 en ZOË uit Oostenrijk tot slot op plaats 45.

Tot slot is er nog de Airplay top-50, ofwel de vijftig meest gedraaide songs op Vlaamse radiozenders. Ook hier slechts twee nummers: What’s the Pressure prijkt op de tweede plek, en helemaal op de bodem komt Slow Down van Douwe Bob piepen op plek vijftig.

Er is echter één nummer dat we hoorden in de finale van het songfestival 2016 dat nu al een grote hit is in de Vlaamse hitlijsten. Maar het was geen deelnemend lied: het gastoptreden van Amerikaanse zanger Justin Timberlake legde hem alvast geen windeieren in de Ultratop. Can’t Stop the Feeling komt uit het niets op de derde plek binnen, en in de Airplay top-50 voert hij zelfs de lijst aan.

Update 27/05: In de nieuwe Ultratop 50 zakt What’s the Pressure naar een derde plek, If I Were Sorry stijgt dan weer naar nummer 36 in de lijst. In de Ultratip 50 boeken alle artiesten die er vorige week in voorkwamen over de hele lijn winst: Douwe Bob staat nu op zeven, Amir op tien en Jamala op vijftien. Dami Im stijgt veertien plekken naar nummer negentien, Sergey Lazarev staat nu op 23, Poli Genova op 35 en ZOË komt piepen op nummer 42. In De Airplay top-50 zakt Laura Tesoro van nummer twee naar zeventien, en is Douwe Bob al nergens meer te bespeuren.

Advertentie