Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019

Tweede halve finale: Tien optredens om naar uit te kijken

Onze tranen om de uitschakeling van Eliot zijn gedroogd en de driekleur is weer netjes opgevouwen, maar dat wil niet zeggen dat we niet uitkijken naar de rest van deze heilige week. Integendeel! In semi 2 – ook wel ‘de sterke halve finale’ genoemd – valt er nog meer dan genoeg te beleven. Een overzichtje van wat je volgens ons zéker niet mag missen.

1.  Het vuurgevecht van Armenië 

De mensen die vanavond in de golden circle staan, gaan ongetwijfeld met verschroeide wenkbrauwen naar huis. Om haar nummer kracht bij te zetten, heeft Srbuk haar budget volledig gespendeerd aan vuureffecten. Best indrukwekkend, maar is het genoeg om haar naar de finale te loodsen…?

2. Het Ierse sprongetje

In de tweede helft van haar nummer, zit Sarah McTernan aan de 50’s-toog en is het de bedoeling dat ze er elegant afspringt. Klinkt simpel, toch? Helaas draagt Sarah nogal hoge hakken, en is ze tijdens de repetities al een paar keer gestruikeld tijdens dit manoeuvre.

3. Dracula’s liefje

Ester Peony trekt de sfeer van de videoclip van haar nummer door, en tovert het podium om in een spookhuis. Ze sleurt bijna evenveel vuur mee als Armenië, dus ook de wimpers van onze vrienden in de golden circle moeten er nu aan geloven. Ook Esters rare ‘klauw-hand’ is gebleven.

4. Inhaken maar met Denemarken

Leonora (foto) brengt een zeemzoet nummer, maar we betrappen ons erop dat we bij het tweede refrein al stiekem meewiegen op het deuntje. Tegen het einde van het nummer kwelen we gezellig Love is forever mee. Dus hou je vooral niet in, want het zal sterker zijn dan jezelf! En oh ja: de enorme stoel is er natuurlijk ook bij, wat de iets euh ‘meer volwassen’ Vlaamse kijkers een heerlijke Joske Vermeulen-flashback bezorgt.

5. Een Zweed op rolschaatsen

John Lundvik is in zijn postcard al rolschaatsend te zien, en het is het allerschattigste wat je tijdens deze semi-finale zal zien!

6. De gouden vleugels van Roko

Roko Blažević van Kroatië schuwt geen kitsch. Nadat zijn twee dansers als engelen zijn neergedaald, meten ze ook Roko een mooi paar gouden vleugels aan. De sterke stem van Roko heeft zoveel bling niet nodig, maar bon. De vleugels zijn er en je kan er helaas ook niet echt naast kijken.

7. Acht extra Sergeys

Eentje is geentje, dacht Sergey Lazarev, en dus kloonde hij zichzelf met behulp van spiegels en schermen.

8. De Noorse solo

We hoorden tijdens de eerste halve finale al bijzondere geluiden op het podium (we kijken naar jullie: IJsland, Polen en Australië!), en ook één van de drie Noorse zangers perst vanavond iets ongewoons uit zijn keel. Zanger Fred-René zal de joik zingen, een traditionele zang uit Lapland.

9. Nederland en de Belgische lamp

Natuurlijk steunen we Duncan voor de volle 100%! Nu we zijn postcard gezien hebben, weten we ook meteen waarom hij achter zijn piano blijft zitten. Duncan is niet de beste danser, laat ons het daar op houden. Arcade doet de zaal moeiteloos zwijgen, en bezorgt je koude rillingen. Eén van de mooiste ballades van deze editie van het Songfestival. En wat gebeurt er nu precies met de lamp?

10. De Hemelvaart van Azerbeidzjan

Chingiz heeft één van de coolste graphics bij. Tijdens de brug stijgt hij virtueel uit zichzelf. Het lokte een ooooh-momentje uit in de perszaal en we hopen ook thuis. Een tenhemelstijging waar de engelen van Kroatië jaloers op kunnen zijn!

Advertentie