Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019

Eerste halve finale: Negen optredens om naar uit te kijken

Duurt de show vanavond jou te lang of twijfel je nog om te kijken? Wij sommen de – volgens ons – negen optredens op die je in deze eerste halve finale niet wil missen. Opgelet: spoilers!

1.  De opening met Netta

De lieveling van 2018 keert vanavond terug naar het podium waarop het allemaal begon voor haar. En we moeten het zeggen: de opening van deze eerste halve finale ziet er héél erg mooi uit. Een beetje emotioneel zelfs. Dus mis de start van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2019 niet.

2. De Hongaarse Vaderdag

Joci Pápai haalde in 2017 al met gemak de finale en iedereen verwacht deze keer hetzelfde. Hij brengt een van de sterkere ballades dit jaar en alles wat je zingt, geloof je. Deze keer zingt hij – opnieuw op blote voeten – over zijn vader. Geniet van drie mooie, emotionele minuten.

3. De Servische jurk 

Nevena Božović won destijds met Moje 3 onze (maar toen reikten we hem nog niet zelf uit) Barbara Dex Award. Daar hoeft de zangeres dit jaar niet voor te vrezen. Ze draagt straks een van de mooiste jurken die je op dit festival zal zien.

4. België natuurlijk! 

Een halve finale waarin je eigen land aan bod komt, is altijd dat tikkeltje specialer. Haalt België na de uitschakeling van vorig jaar opnieuw de grote finale van het Songfestival? Eliot zingt zijn liedje Wake Up als tiende. Let op de lieve en vriendelijk grimas op zijn gezicht. Dat moet stemmen opleveren!

5. Australiërs op een stokje 

Aan jou om vanavond te oordelen: is de act van Australië de meest spectaculaire van dit festival? Feit is dat Kate en haar twee danseressen zijn vastgemaakt aan een soort beweegbare stok (foto) en zo hun ding moeten doen. Tijdens de repetities was er veel werk om dit goed in beeld te brengen, maar ondertussen zit alles snor. Geef je ogen maar de kost.

6. Hatari

Waarom zou je hier niet naar kijken? Omdat het lied niet jouw smaak is? Wel, zet desnoods je geluid af. Want dit optreden van de IJslanders wil je niet missen. Dit is absurd, maar tegelijk ook cult. En zeer professioneel, want de groep weet wat ze wil. Hou ook de mimiek en bewegingen van keelzanger Matthías in de gaten.

7. De unieke Portugezen 

Niemand lijkt zeker over wat deze inzending zal doen. Verrassen in de finale of meteen naar huis na vanavond? En een andere vraag die je je zal stellen tijdens dit optreden: zijn Conan Osiris en zijn danser gek of geniaal? Zoveel om over te praten vanuit je luie zetel. Oh, en kijk goed naar de outfits. Want die zie je – gelukkig? – ook niet elke dag.

8. De Griekse waterlelies

Het sprookje van wijlen koningin Fabiola in Efteling kleurt even Grieks in plaats van Indisch. Ook hier moet je je ogen weer de kost geven. Er is van alles te zien tijdens de drie minuten van de Grieken. Sabels, bloemen, en natuurlijk héél veel lelies. Griekenland is weer bij de les.

9. Dana International en haar kiss cam

De Israëlische winnares van 1998 is all over the place in Tel Aviv.  Vanavond krijgt ze zelfs de eer om de pauze van de eerste halve finale op te vrolijken. Dat doet ze met een bijzondere cover van een héél bekende hit. Wat ze niet doet: live zingen. Dana ziet er vooral mooi en glamoureus uit. En als extraatje verschijnt er een kiss cam in de zaal. Hopelijk heeft er niemand look gegeten!

Advertentie