Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019

Eerste pauze-act komend Songfestival bekend?

Op het Songfestival van 1999 was het Dana International die de show stal met haar optreden tijdens de pauze. Blijkbaar mag ze dat volgend jaar overdoen in Tel Aviv. De winnares van 1998 heeft zelf gezegd dat ze zal optreden in mei volgend jaar. Wat, hoe en wanneer is niet bekend. Volgens de pers in Israël zou het best kunnen dat Dana gaat duetten met collega-winnares Netta.

Dana vertelde de aanwezigen van het joodse Limmud Festival 2018 dat ze te zien zal zijn tijdens het Songfestival in Tel Aviv. Als dat klopt, dan heeft de organisatie van het festival van 2019 geen al te vreemde keuze gemaakt. Zowel de naam van Dana als haar winnend lied Diva, klinken nog bekend in de oren, ook bij kijkers die het Songfestival niet van dichtbij volgen. In 1999 bracht La International al een gesmaakt optreden tijdens de pauze. In Jeruzalem zong ze met een hoop dansers Dror Yikra en Free.

play

Twee winnaressen samen?

De pers in Israël probeert nu uit te zoeken wat Dana precies zal uitspoken op het podium in Tel Aviv. Blijkbaar worden er momenteel pogingen ondernomen om de twee recente Israëlische winnaressen samen te laten optreden. Dana en Netta samen in duet? Netta die een nieuwe versie van Diva brengt? Of waagt Dana zich aan Toy? Wordt vervolgd.

‘Ik won ook ‘maar’ in Birmingham’ 

Dana International kreeg ook de vraag wat ze te zeggen heeft over de heisa rond de gaststad. ‘Er is geen enkele wet dat zegt dat het festival in de hoofdstad gehouden moet worden. Ik won tenslotte ook ‘maar’ in Birmingham, niet in Londen. Tel Aviv is een goede keuze voor het Eurovisiesongfestival. Het is er zonniger en opener. En vooral; de hal ligt bij me om de hoek!’

Advertentie