Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019

Madonna over optreden Songfestival: ‘Ik buig voor geen enkele politieke agenda’

Ze kwam wel, of toch niet, maar dan weer wel … Madonna’s optreden tijdens de finale van het Songfestival is de afgelopen maanden al flink over de tongen gegaan. En amper drie dagen voor de finale was er nog stééds twijfel of de Queen of Pop hier zaterdag wel op het podium te zien zou zijn. Dé krabbel is ondertussen gezet: ze komt twee liedjes zingen.

Madonna liet vandaag via een statement aan Reuters weten dat ze voor niemands politieke agenda wenst te buigen, en dat ze zich zal blijven laten horen wanneer mensenrechten worden geschonden. Daarmee snoert Madonna zowel de mond van enerzijds de Pro-Palestijnse activisten, die haar opriepen om het Songfestival te boycotten en dus niét op te treden.

Anderzijds geeft ze ook Jon Ola Sand lik op stuk, want hij liet eergisteren weten dat er nog steeds geen contract is getekend met de EBU. En zonder getekend contract komt er geen optreden, aldus de Songfestivalbaas. In ieder geval willen zowel Madonna als de organisatoren van het Songfestival het optreden laten doorgaan.

Paters 

De speculaties blijven dus, maar we kunnen jullie alvast vertellen dat de geruchten dat Madonna in the house is, alvast kloppen. Niemand minder dan onze redacteur Jasper heeft haar op woensdagochtend met eigen ogen gezien! De smartphones moesten in de zakken blijven, dus helaas geen foto’s van haar podium-outfit, maar we verklappen alvast dat haar dansers uitgedost waren als paters … Geen verrassing dus dat de EBU uiteindelijk bekend heeft gemaakt dat de sterzangeres Like a Prayer komt zingen én een gloednieuwe single, Future.

Advertentie