Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019

Madonna zingt tijdens finale 64e Songfestival

Wereldster Madonna treedt op tijdens de pauze van de finale van het Songfestival! De Israëlische omroep KAN bevestigde zonet het nieuws. Daarmee komt eindelijk een einde aan de speculaties. Welke nummers ze precies zal brengen, is nog niet duidelijk.

De geruchten deden al een hele tijd de ronde, maar op een officiële bevestiging was het nog wachten tot vandaag. Madonna zal tijdens de finale op 18 mei twee liedjes zingen. Het zou gaan om een reeds gekend nummer en een nieuw nummer. Dit nieuwe nummer is naar verluidt politiek getint, wat de onderhandelingen heeft bemoeilijkt. Ondertussen zijn er overeenkomsten gesloten die het mogelijk maken dat Madonna het nieuwe liedje toch kan brengen tijdens de finale van het festival.

Voor dit optreden krijgt Madonna één miljoen dollar. Dit bedrag wordt niet opgehoest door de Israëlische omroep, maar door de schatrijke zakenman Sylvan Adams. Hij komt met het geld over de brug omdat dit, volgens hem, niet alleen het festival maar ook het imago van de Israëlische staat ten goede zal komen.

Meest succesvolle vrouwelijke artieste ter wereld

Madonna, die ondertussen bijna 61 jaar jong is, heeft in het verleden al opgetreden in Israël, de laatste keer dateert van 2012. De zangeres, ook wel gekend als the Queen of pop, is de best verkopende vrouwelijke artieste aller tijden en heeft ondertussen ruim 300 miljoen albums verkocht.

Met het optreden van Madonna zal dus niet alleen de staat Israël, maar ook het festival, wereldwijd bijzonder veel media-aandacht krijgen. Madonna wordt verwacht met een entourage van 160 mensen en zal vier dagen voor de finale van zaterdag 18 mei in Tel Aviv arriveren. Welk ouder nummer de zangeres zal brengen is nog niet gekend, haar grootste hit ooit, Like a prayer uit 1989, zal het vermoedelijk niet zijn omdat die – alhoewel niet politiek getint – te rooms-katholiek bevonden wordt.

play

Advertentie