Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019

Deal ‘bijna’ rond: Madonna zingt tijdens finale 64e Songfestival

Concertorganisator Live Nation en omroep KAN zijn formeel: wereldster Madonna gaat optreden tijdens de pauze van de komende finale van het Songfestival. De publieke bekendmaking komt er waarschijnlijk binnenkort aan. Of toch niet? Blijkt dat de finale handtekening toch nog gezet moet worden.

Omroep KAN heeft op een persconferentie laten weten dat de onderhandeling nog bezig zijn. Haar komst is dus toch nog geen zekerheid. Als Madonna komt zingen, dan is dit de deal:

Madonna gaat 18 mei twee liedjes zingen. In ruil krijgt ze één miljoen dollar. Het zou gaan om een reeds gekend nummer en een nieuw nummer. Dit nieuwe nummer zou naar verluid politiek getint zijn wat de onderhandelingen heeft laten uitlopen. Ondertussen zijn er overeenkomsten gesloten die het mogelijk maken dat Madonna het nieuwe liedje toch kan brengen tijdens de finale van het festival.

Imago van de Israëlische staat

Het geld voor het optreden wordt niet opgehoest door de Israëlische omroep, maar door de schatrijke zakenman Sylvan Adams. Hij komt met het geld over de brug omdat dit, volgens hem, niet alleen het festival, maar ook het imago van de Israëlische staat ten goede zal komen.

Meest succesvolle vrouwelijke artieste ter wereld

Madonna, die ondertussen bijna 61 jaar jong is, heeft in het verleden ook al opgetreden in Israël, de laatste keer dateert van 2012. De zangeres, ook wel gekend als the Queen of pop, is de best verkopende vrouwelijke artieste aller tijden en heeft ondertussen ruim 300 miljoen albums verkocht.

Met het optreden van Madonna zal dus niet alleen de staat Israël, maar ook het festival, wereldwijd bijzonder veel media-aandacht krijgen. Madonna wordt verwacht met een entourage van 160 mensen en zal vier dagen voor de finale van zaterdag 18 mei in Tel Aviv arriveren. Welk ouder nummer de zangeres zal brengen is nog niet gekend, haar grootste hit ooit, Like a prayer uit 1989, zal het vermoedelijk niet zijn omdat die, alhoewel niet politiek getint, te rooms-katholiek bevonden wordt.

play

Advertentie