Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019UNCATEGORIZED

Opvallende details bekend over halve finales en finale in Tel Aviv

Israëlische organiserende omroep KAN heeft vandaag een persconferentie gegeven. Er zijn daarop meer details bekendgemaakt over de drie shows die KAN ons gaat presenteren. Het is duidelijk dat ze er in Israël een feestje van willen maken waarin de liedjeswedstrijd centraal staat. Wat blijkt? Conchita, Måns Zelmerlöw, Eleni Foureira én Verka Serduchka zakken af naar Tel Aviv. Terwijl de komst van Madonna dan toch nog geen zekerheid is!

De meeste details waren al gelekt en zijn geen grote verrassing. Morgen gaan trouwens de laatste tickets in verkoop, sommigen met korting. Dit is wat we weten: Netta duikt op in de eerste halve finale. Daar zal ze haar winnende lied Toy brengen. In de finale zal ze ook van de partij zijn. Daarin zingt ze de single die binnenkort uitkomt. Zoals eerder bekend heeft ook Dana International een uitnodiging gekregen. Ze zal zowel in de halve finales als in de grote finale te zien zijn.

Omroep KAN heeft ook andere populaire artiesten geboekt. Conchita, Måns Zelmerlöw, Eleni Foureira én Verka Serduchka zullen in de show op zaterdag liedjes van elkaar zingen. Om uiteindelijk samen met Gali Atari Hallelujah te brengen. Dat is het lied waarmee Israël al won in 1979.

Gal Gadot heeft toch tijd gevonden 

Actrice en topmodel Gal Gadot, bekend van Wonder Woman, was gevraagd om de shows te presenteren, maar bedankte vriendelijk. Op de persconferentie werd bekendgemaakt dat de Israëlische toch nog zal opduiken tijdens het festival. Ook leuk: Izhar Cohen mag de punten van het gastland uitdelen. Hij won in 1978 met het aanstekelijke A-Ba-Ni-Bi. Op die manier zullen alle vier Israëlische winnaars van het Songfestival in de finale te zien zijn. Yardena Arazi mag op haar beurt plaatsnemen in het hokje van de commentatoren. Deze dame nam twee keer voor haar thuisland deel aan het festival en was in 1979 een van de gastvrouwen.

Idan Raichel is een nationale bekendheid. Hij komt samen met zijn groep zingen in de finale van 18 mei. Eerder al bekendgemaakt: Shalva Band, de topfavoriet om Israël te vertegenwoordigen, zal de tweede halve finale opleuken. Ter herinnering: deze groep trad uiteindelijk niet op in de finale van de Israëlische voorronde omdat ze liever niet zingen tijdens de heilige sabbat.

In die halve finales zal ook muziek te horen zijn van muzikant Kutiman. Hij werkt volgens KAN al een hele tijd aan twee speciale composities. Lior Suchard zal als mentalist ook het beste van zichzelf geven in de drie shows.

Madonna nog geen zekerheid

Nieuws dat vorige week overal werd opgepikt: Madonna op het Songfestival! Blijkt dat de onderhandelingen in een vrij gevorderde fase zitten, maar dat de laatste handtekeningen nog niet gezet zijn. Er is bereidheid langs beide kanten, en de omroep hoopt nog steeds op haar komst. Met andere woorden: haar komst is nog geen zekerheid, in tegenstelling tot andere berichten.

Advertentie