Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019

Maak kennis met presentatoren Songfestival 2019

Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar en Lucy Ayoub presenteren het Songfestival 2019. Dat maakt Eurovision.tv vandaag bekend. De namen circuleerden al langer, maar het nieuws is nu officieel. De naam van Refaeli stond een tijdje ter discussie na een schandaal.

Na drie mannen en vier vrouwen bij de twee afgelopen Songfestivaledities, is er nu opnieuw een gemengde set presentatoren: twee mannen en twee vrouwen. Ze hebben alle vier al eerdere presentatie-ervaring op televisie. Bar Refaeli is daarnaast ook een internationaal gerenommeerd topmodel en actrice.

Schandaal 

Bar Refaeli was een van de eerste Israëlische modellen die de cover van Sports Illustrated haalde. Ze was ook enkele jaren samen met acteur Leonardo DiCaprio. Haar presentatieopdracht in mei was bijna geannuleerd. De jongedame werd onlangs namelijk beschuldigd van belastingfraude. Volgens media in Israël was dat schandaal genoeg om te twijfelen aan Refaeli als ideale presentatrice. Uiteindelijk hebben ze bij omroep KAN besloten Bar toch niet te schrappen.

Vreemde eend 

Erez Tal en Assi Azar zijn twee van de bekendste televisiepresentatoren van het land, met onder meer tien seizoenen Big Brother door Tal aan elkaar gepraat. Azar is ook al aan het werk te zien in Rising Star, de talentenjacht die ook dient als Israëlische Songfestivalvoorronde. De jongeman is populair bij de Israëlische LGBT-gemeenschap en een voorvechter voor gelijke rechten. Hij stond ooit in het lijstje van OUT Magazine met daarin de honderd meest invloedrijke homoseksuele mannen. Over zijn coming-out maakte hij een documentaire.

Lucy Ayoub is de vreemde eend in de bijt: zij startte haar carrière als YouTuber, groeide uit tot tv-presentatrice en maakte vorig jaar al de jurypunten van haar land bekend tijdens de puntentelling in de finale.

Loting nu maandag 

Bar Refaeli en Erez Tal zullen tijdens de drie liveshows de voornaamste presentatoren van dienst zijn. Assi Azar en Lucy Ayoub zullen zich vooral in de greenroom bevinden, bij de deelnemende kandidaten. Die laatste twee moeten maandag al aan de bak tijdens de loting voor de halve finales. De drie uitzendingen gaan op antenne vanuit Tel Aviv op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei.

Advertentie