Tel Aviv 2019 repetities

TEL AVIV 2019 REPETITIESTEL AVIV 2019

Jury show halve finale 1 – Live Updates

Een belangrijke dag voor Eliot en zijn team, vandaag krijgen zij punten van de jury! Hieronder een kort verslag van de prestaties van de verschillende deelnemers. Morgen kunnen jullie zelf oordelen.

flagCyprus

Fanfavoriet Tamta brengt haar nummer heel onzuiver. Dit klinkt echt slecht, benieuwd of de vakjury hier punten aan zal besteden.

flagMontenegro

Het sympathieke zestal uit Montenegro bestaat nog steeds uit individuele zangers en staan er niet echt als een groep. Ook vocaal kunnen ze vanavond niet echt overtuigen. Tel daarbij de oubolligheid van het nummer en de jury geeft dit weinig punten.

flagFinland

Darude en Sebastian hebben niet het sterkste nummer van deze halve finale. Ook de zanger zingt niet over heel de lijn zuiver en het geheel komt heel eentonig over. Dit krijgt niet veel punten van de jury.

flagPolen

De dames van Polen zingen keer op keer perfect. Hier is niets op aan te merken. De vakjury gaat ook de vocale capaciteiten van Tulia belonen met punten. Of de kijker thuis ook gecharmeerd gaan zijn door dit nummer is af te wachten.

flagSlovenië

Het duo van Slovenië blijft hun dromerige nummer goed brengen. Vocaal zit ook vanavond alles goed, dit gaat ongetwijfeld wat punten sprokkelen bij de jury.

flagTsjechië

De zanger van Lake Malawi zingt niet zuiver. Halverwege het nummer roept hij het publiek toe en dat heeft een vakjury niet zo graag. Top tien voor Tsjechië dit jaar zit er niet in, een finaleplaats lijkt op dit moment ook twijfelachtig.

flagHongarije

Joci zingt opnieuw vol emotie en loepzuiver. Dit is zo mooi en dromerig dat het ongetwijfeld veel punten gaat krijgen. Zowel van de vakjury als het publiek. Hongarije staat ongetwijfeld opnieuw in de finale dit jaar.

flagWit-Rusland

Zena brengt haar nummer overtuigend en kan op veel applaus uit het perscentrum rekenen. Of dit ook op veel punten van een vakjury kan rekenen valt te betwijfelen. Het nummer is te dun en te repetitief. Ook vocaal komt het niet altijd zuiver over. Wit-Rusland lijkt niet op een finaleplaats af te stevenen.

flagBelgië

Eliot lacht en overtuigt tijdens de close-ups. Vocaal zit het meer dan goed. Ook visueel valt België op door de knappe lichteffecten en gebruik van de bewegende driehoek boven het podium. Een modern nummer, op een goede manier gebracht, dit moet kunnen doorstoten naar de finale.

flagGeorgië

Oto pakt het publiek opnieuw in, vocaal en visueel is dit een van de betere acts van deze eerste halve finale. Een nummer dat voor het festival door iedereen afgedaan werd als ondermaats kan onverwacht wel eens doorstoten naar de finale.

flagAustralië

Kate heeft zich tijdens de repetitie deze namiddag vocaal wat ingehouden, gelukkig doet ze dat nu niet. Ze brengt haar nummer perfect en overtuigt met haar lach. Volgens sommige stemcoaches is haar nummer een oefening en geen echt nummer, maar dat gaat de gemiddelde kijker thuis niet doorhebben. Hoe een vakjury reageert valt af te wachten, maar finale wordt dit ongetwijfeld.

flagServië

Opnieuw een perfecte uitvoering voor Nevena. In tegenstelling tot de inzending van Wit-Rusland gaat de vakjury dit wel belonen met punten. Een ijzersterke Balkan ballade op een perfecte manier neergezet.

flagIJsland

Hatari kan op veel bijval rekenen in het perscentrum. De groep doet wat van hen verwacht wordt. Een goede prestatie tijdens deze jury finale. Vraag is hoe de jury, en morgen het publiek, op dit nummer gaan reageren.

flagEstland

De problemen die er waren met de green key zijn gelukkig van de baan. De zanger lacht en kijkt zelfzeker in de camera. Vocaal zit het niet goed, zeker niet in de uithaal tijdens zijn nummer. Een vlak nummer dat mogelijk wel eens niet in de finale kan geraken dit jaar.

flagPortugal

Conan Osiris brengt zijn nummer opnieuw perfect. Hij is een selfmade rasartiest en weet zijn enthousiasme ook om te zetten in een geloofwaardige act. De eigenzinnigheid van het nummer zal misschien niet door iedereen gesmaakt worden. Een vakjury gaat hier vermoedelijk wel punten aan geven.

flagGriekenland

Katerine Duska brengt haar popnummer opnieuw goed. Het gekir van de achtergrondzangeressen stoort nog steeds, maar gaat de kijker thuis niet weerhouden te stemmen voor dit nummer. Ook van de vakjury gaat dit heel wat punten krijgen. Finale is een zekerheid voor Griekenland.

flagSan Marino

Serhat zingt op zijn gekende hese manier. Het nummer blijft kitsch van de bovenste plank. Een vakjury gaat dit nummer mogelijk niet veel punten geven. Of het grotere publiek hier punten voor veil heeft weten we morgen.

Advertentie