Uncategorized

UNCATEGORIZED

Belgische inbreng in inzending San Marino

De San Marinese omroep RTV heeft het team bekendgemaakt achter hun artiest Serhat. Het team is erg internationaal, ook ons land heeft een inbreng.

Vorige maand werd Serhat door de San Marinezen aangekondigd als songfestivalkandidaat. Songfestival.be had een exclusief interview met de Turkse zanger in de Brusselse studio Piste Rouge waar hij het lied voor Stockholm had opgenomen. De Turk Olcayto Ahmet Tugsuz is verantwoordelijk voor de muziek, maar het arrangement werd dan weer verzorgd door een Fransman, Cyril Orcel, die voornamelijk in België en de Verenigde Staten actief was binnen het klassieke genre. De Belgisch-Afrikaanse muzikant Guy Waku zal ook het lied verder onder handen nemen.

De tekst van het San Marinese lied werd geschreven door de Griek Nektarios Tyrakis, die hetzelfde al had gedaan voor Sakis Rouvas’ Shake It uit 2004 en Love Me Tonight van Angelica Agurbash, de Wit-Russische kandidate met het zeer bijzondere Engels uit 2005.

Er zullen naast de Engelse versie van het lied ook een Italiaanse en Franse versie worden opgenomen. Verder is er ook nog een Duitse inbreng, namelijk Serhats platenmaatschappij.

Een ding is duidelijk: San Marino neemt de slogan van het songfestival – Come Together – ernstig. Het langverwachte lied wordt begin maart wereldkundig gemaakt.

Advertentie