UNCATEGORIZED

Heet nieuwe plaat Tom Dice ‘I’ve Come A Long Way’?

Onze songfestivaltrots Tom Dice komt in februari op de proppen met zijn langverwachte nieuwe cd. Hij heeft naar eigen zeggen gekozen voor een meer volwassen sound.

Er is meer bekend geraakt over de releasedatum van Tom’s nieuwe plaat, die naar alle waarschijnlijkheid de naam I’ve Come A long Way kreeg. Er is een eerste try-out van de nieuwe nummers op donderdag 4 februari om 20.30 uur in concertzaal De Loods van organisator De Knoet. Tickets zijn al te koop. De echte release zal dus niet lang meer op zich laten wachten.

Voor zijn derde album werkte hij samen met heel wat gewaardeerde muzikanten, waaronder met topper Andy Burrows (Razorlight, Burrows & Smith …). Burrows nam ook de productie van Tom’s nieuwe album op zich. Tom’s nieuwe nummers klinken veel volwassener dan de popliedjes die hij vroeger uitbracht. Hij kiest voor invloeden van Ed Sheeran, Damien Rice en John Mayer. Tom gaat op het lied Lighthouse trouwens in duet met Charlotte Jacobs.

Charlotte Jacobs will join me on a track called #lighthouse ! She IIZZ sooo good ! #soexcited #diceisback

Geplaatst door Tom Dice op woensdag 14 oktober 2015

We schreven afgelopen zomer al dat de zanger van Me and My Guitar nummers aan het opnemen was voor een nieuwe plaat. Tom trok er zelfs voor naar Londen en postte updates van zijn vorderingen op sociale media. De titel van zijn nieuwe album verwijst naar het sabbatjaar van de man. Dice leefde een lange periode buiten de schijnwerpers omdat hij tijd wou nemen om zich te bezinnen over zijn carrière.

Advertentie