DSVS 2023

DSVS 2023

Armenië – De Stem van Songfestival.be 2023

In De Stem van Songfestival.be gaat deze website voor het achtste opeenvolgende jaar op zoek naar hét nummer voor het komende Eurovisiesongfestival. Dit jaar lees je hier geschreven recensies van telkens drie andere redacteurs. Natuurlijk kun je ook zelf weer meestemmen, verderop in dit artikel. Vandaag de inzending uit Armenië.

play

Arne

‘Tot vier keer toe probeert de Armeense Brunette haar toekomstig liefje en ons in haar refreintje te overtuigen dat ze een goed meisje zal zijn. Lieve Brunette, het zal me eerlijk gezegd worst wezen. Future Lover laat me helemaal koud en zeker wanneer de jonge Armeense begint te rappen, is ze me helemaal kwijt. Of de gemiddelde Songfestivalkijker hierop zit te wachten, is ook nog maar de vraag.

Een meerwaarde voor het nummer is het laatste stuk en dan niet zozeer omdat we er dan bijna vanaf zijn. De Armeense samenzang tilt het nummer naar een hoger level. Dat doet Brunette, zoals het zelf genoeg aanhaalt, effectief wel goed. Een volledig Armeense versie van het nummer had me misschien iets meer kunnen bekoren. Voor deze versie heb ik slechts 2 punten veil.’

Dennis

‘Als één van de laatste landen presenteerde Armenië de Songfestivalinzending voor het aankomende festival. Het wachten werd beloond! Vanaf de eerste seconde van het nummer ben ik geboeid en blijf ik aandachtig luisteren. Voor ik het weet, is de eerste minuut van het nummer al voorbij. Dan komt het, het refrein start voorzichtig op en Brunette schakelt over op een rapgedeelte. Het sterke refrein sluit het nummer weer af.

Future Lover weet mijn aandacht volledig vast te houden. Een wow-effect ontbreekt nog tijdens het luisteren van de studioversie, maar met de juiste staging in Liverpool zou dit effect zomaar gecreëerd kunnen worden. Het nummer is kwalitatief sterk en Brunette is een goede zangeres. Hoe vaker ik naar het nummer luister, hoe beter ik het vind. Voor nu een 8/10, maar ik sluit niet uit dat dit nummer in aanloop naar of tijdens het festival voor mij een 9 gaat scoren.’

Matthias

Future Lover is naar mijn mening zeker geen slecht lied. Het zit goed in elkaar, al had het van mij volledig in het Armeens mogen zijn, en zeker de samenzang op het einde vind ik sterk. De zang lijkt in de videoclip goed te zijn, maar ook hier is het wachten op een eerste live versie. Die live versie zal trouwens visueel goed en interessant moeten zijn, anders verliest een Songfestivalkijker na een minuut zijn aandacht. Op een radiowedstrijd of zelfs een wedstrijd waarbij de muziek nog live gespeeld wordt, zou dit lied het goed doen. Op het Songfestival is ook een goede act nodig om een goed resultaat te behalen. In de videoclip gebeurt alvast niet genoeg, op het podium zal het meer moeten zijn dan wat kronkelen en heel veel rook om weg te stoppen dat er niet veel gebeurt zoals in die videoclip.

Brunette zelf lijkt een stout meisje geweest te zijn. In het refrein zingt ze goed te zullen doen, waardoor ik denk dat ze zich in eerdere relaties niet altijd correct gedragen heeft. Nu blijkt ze genoegen te zullen nemen met het bezoeken van boekenwinkels, boeken lezen en smoothies drinken. Ondanks dat ik ook van die drie dingen houd, zal ze in mij niet haar Future Lover vinden. Haar lied wil ik wel nog een 6/10 geven.’

Stem zelf mee!

Alle redacteurs van Songfestival.be samen geven het land van vandaag een gemiddelde score van 5,22/10. Zelf meestemmen kan hieronder, gedurende 24 uur na publicatie van dit artikel. Jouw stem telt mee voor twee derde van het totaal en de top tien van alle 37 songs voor Liverpool plaatst zich voor de finaleweek eind april. We delen de eindscore dagelijks mee op onze Facebookpagina.

Meer weten?

Meer lezen over de kandidaat van vandaag en alle andere deelnemers van het Songfestival 2023? Dat doe je in onze handige kandidatenfiches:

candidateflag

Australië

candidateflag

Estland

candidateflag

Georgië

candidateflag

IJsland

candidateflag

Kroatië

candidateflag

Polen

candidateflag

Verenigd Koninkrijk

candidateflag

Zweden

candidateflag

Zwitserland

Advertentie