DSVS 2023

DSVS 2023

Azerbeidzjan – De Stem van Songfestival.be 2023

In De Stem van Songfestival.be gaat deze website voor het achtste opeenvolgende jaar op zoek naar hét nummer voor het komende Eurovisiesongfestival. Dit jaar lees je hier geschreven recensies van telkens drie andere redacteurs. Natuurlijk kun je ook zelf weer meestemmen, verderop in dit artikel. Vandaag de inzending uit Azerbeidzjan.

play

Matthias

‘Potten breken zal Azerbeidzjan dit jaar niet doen op het Songfestival. Ondanks dat het lied ook niet bijster origineel is en meer van dertien in een dozijn, luister ik er graag naar. Tussen 36 andere inzendingen zal het lied snel vergeten zijn, maar ik kan het wel smaken. Zeker het refrein ligt goed in het gehoor. Het is iets wat ik een hele zaal tijdens een optreden mee kan horen zingen. Met de zachte stemmen van deze jongens en de lieflijke melodie van het lied zou ik weg kunnen dromen wanneer ik ergens rustig neerzit.

De repetities zullen echter meer duidelijkheid moeten brengen. We hebben dit lied tot nu toe alleen in de studioversie kunnen beluisteren, dus de vraag is hoe het live gebracht zal worden en welke act erbij komt. Naar de finale zie ik Tural en Turan wel gaan, om daar dan onderaan het klassement te eindigen. Maar wie weet kunnen ze zoals Rosa Linn doen en na het Songfestival een TikTok-hit scoren en zo alsnog in de afspeellijst van Europese radiostations belanden? Dit lied krijgt van mij een 7/10.’

Matty

‘De jongeheren van TuralTuranX vormen met gemak één van de minst bijzondere en meest vergetelijke acts van dit jaar … Zowel hun presence als deelname is zonder al te veel overtuiging. Hun nummer Tell Me More doet me weinig of zelfs niets en zal ook weinig harten weten te bekoren op het Songfestival. Het liefdesverdriet waarover ze zingen zou mij in ieder geval niet overtuigen om de jongens opnieuw een kans te geven. Heel spijtig want als straatmuzikanten kunnen ze als underdog best wat punten scoren of origineel uit de hoek komen, maar ik vrees er persoonlijk een beetje voor.

Het blijft natuurlijk afwachten hoe hun act zal zijn of hoe ze live klinken maar mijn stem zullen ze in ieder geval niet krijgen. Spijtig, want na vorig jaar had ik wel goede hoop in Azerbeidzjan. Van mij krijgen ze een 3/10 voor hun poging.’

Philip

‘Azerbeidzjan stuurt straatmuzikanten naar het festival. Wat voor Rosa Lin vorig jaar werkte moet voor ons ook werken dit jaar, zullen ze gedacht hebben. Ik denk echter dat ze hier de bal dan wel mis slaan. Tell Me More is geen slecht nummer, maar ook geen hoogvlieger. Het dromerige refrein is best oké, maar het is niet zo catchy als Snap. De rap-stukken tussenin geven het nummer wat meer energie maar ik betwijfel of dat voldoende zal zijn om de aandacht en vooral de punten van de kijker te trekken.

Het is me ook heel onduidelijk aan wie dit nummer gericht is. Bij een eerste luisterbeurt zou je kunnen denken dat het een liefdesverklaring is tussen hen twee, maar we zijn nog niet zover dat Azerbeidzjan dat openlijk zou toegeven. Het blijft dus een beetje in het midden aan wie gezongen wordt, maar misschien dat dat in een podiumact wel handig opgelost zal worden door een vrouw mee op het podium te zetten. Slecht vind ik dit niet, maar een hoogvlieger is het ook niet. 6/10.’

Stem zelf mee!

Alle redacteurs van Songfestival.be samen geven het land van vandaag een gemiddelde score van 5,67/10. Zelf meestemmen kan hieronder, gedurende 24 uur na publicatie van dit artikel. Jouw stem telt mee voor twee derde van het totaal en de top tien van alle 37 songs voor Liverpool plaatst zich voor de finaleweek eind april. We delen de eindscore dagelijks mee op onze Facebookpagina.

Meer weten?

Meer lezen over de kandidaat van vandaag en alle andere deelnemers van het Songfestival 2023? Dat doe je in onze handige kandidatenfiches:

candidateflag

Australië

candidateflag

Estland

candidateflag

Georgië

candidateflag

IJsland

candidateflag

Kroatië

candidateflag

Polen

candidateflag

Verenigd Koninkrijk

candidateflag

Zweden

candidateflag

Zwitserland

Advertentie