DSVS 2023

DSVS 2023

Duitsland – De Stem van Songfestival.be 2023

In De Stem van Songfestival.be gaat deze website voor het achtste opeenvolgende jaar op zoek naar hét nummer voor het komende Eurovisiesongfestival. Dit jaar lees je hier geschreven recensies van telkens drie andere redacteurs. Natuurlijk kun je ook zelf weer meestemmen, verderop in dit artikel. Vandaag de inzending uit Duitsland.

play

Jonas

‘Wat moet ik over deze inzending zeggen? Wel, het is niet mijn ding. Slecht kan ik het dan ook weer niet noemen. Er zal hier wel een publiek voor zijn, maar tot die groep reken ik mezelf niet . Wanneer het nummer passeert, uiterst zelden weliswaar, zing ik het refreintje wel mee. Maar het is niet dat ik volledig weggeblazen ben en na 3 minuten nog meer van deze band wil horen. Hopelijk respecteert het algoritme van YouTube deze keuze!

Ik ben in ieder geval blij dat de Duitsers opnieuw een inzending hebben die Songfestivalwaardig is en geen joke act zoals in 2021. Gelukkig stak, voornamelijk de jury, daar een stokje voor dit jaar. Hoewel het absoluut niet mijn ding is, gun ik ze wel een plekje in de top 20 op het Songfestival. Gewoon om een keer weg te zijn uit die verdomde bottom five en de burger opnieuw moed te geven voor 2024. Voor De Stem van Songfestival.be hou ik het op een 4/10.’

Jonathan

Ikke Hüftgold had de Duitse preselectie moeten winnen. There, I said it. Maar we moeten het doen met dit bijzonder flauw Lordi-afkooksel. Een nieuwe notering in de onderste regionen staat al klaar om onze teerbeminde oosterburen met open armen te ontvangen. Het is te camp om rockfans aan te trekken en te ‘hard’ om de modale kijker te beroeren, dus dit wordt weer helemaal niks.

Lord of the Lost is een groep met een stevige staat van dienst, maar slaat met dit lied wat mij betreft de plank volledig mis. Jammer, want ik gun de Duitsers zeker nog eens een succes, al is het maar omdat ik Barbara Schöneberger zo graag een Songfestival wil zien presenteren. Helaas, het zal voor ten vroegste 2025 worden. 3/10.’

Sven

‘De Duitse inzending van dit jaar, not my cup of tea. Het genre dat de groep brengt, is in eerste instantie gewoon niet mijn ding. Het is het soort muziek dat ik nooit spontaan zou opzoeken. Onder lichte dwang dus luister ik het liedje Blood and Glitter toch even uit, om mijn zo objectief mogelijke zielenroerselen hierover neer te pennen.

Hoewel dit soort muziek en act mij volledig koud laten, denk ik wel dat er een publiek voor is, mogelijk ook bij televisiekijkend Europa in mei. Ze zijn redelijk uniek in hun genre, uitgezonderd dan misschien naast de Australische groep. In die zin denk ik dat ze wel zullen opvallen. Ook het showgedeelte biedt wel wat spektakel. Binnen hun genre dus best oké, denk ik toch, maar voor mij zouden ze zich de trip naar Liverpool gerust mogen besparen.

Zo, blij dat ik uiteindelijk toch een aantal zinvolle woorden op papier gekregen heb; ik twijfelde heel even om gewoon de lyrics van de Spaanse winnaar van 1968 te posten bij gebrek aan inspiratie over deze inzending. Een zeer milde en objectieve 5/10, met de hakken over de sloot voor hun excentrieke en alternatieve kantje.’

Stem zelf mee!

Alle redacteurs van Songfestival.be samen geven het land van vandaag een gemiddelde score van 4,89/10. Zelf meestemmen kan hieronder, gedurende 24 uur na publicatie van dit artikel. Jouw stem telt mee voor twee derde van het totaal en de top tien van alle 37 songs voor Liverpool plaatst zich voor de finaleweek eind april. We delen de eindscore dagelijks mee op onze Facebookpagina.

Meer weten?

Meer lezen over de kandidaat van vandaag en alle andere deelnemers van het Songfestival 2023? Dat doe je in onze handige kandidatenfiches:

candidateflag

Australië

candidateflag

Estland

candidateflag

Georgië

candidateflag

IJsland

candidateflag

Kroatië

candidateflag

Polen

candidateflag

Verenigd Koninkrijk

candidateflag

Zweden

candidateflag

Zwitserland

Advertentie