DSVS 2023

DSVS 2023

Malta – De Stem van Songfestival.be 2023

In De Stem van Songfestival.be gaat deze website voor het achtste opeenvolgende jaar op zoek naar hét nummer voor het komende Eurovisiesongfestival. Dit jaar lees je hier geschreven recensies van telkens drie andere redacteurs. Natuurlijk kun je ook zelf weer meestemmen, verderop in dit artikel. Vandaag de inzending uit Malta.

play

Dennis

‘Ik begin positief. Het deuntje van het nummer is namelijk lekker pakkend en het nummer zou ik zeker niet skippen wanneer het op de radio of in een afspeellijst voorbij zou komen. Toch ben ik niet geheel overtuigd en scoort het nummer bij mij maar een nipte voldoende.

Ik vind de studioversie meer overtuigend klinken ten opzichte van de live versie zoals deze werd opgevoerd tijdens de Maltese preselectie. Het stemgeluid van de zanger klonk daar toch iets minder aangenaam en het optreden spatte niet van het scherm. Tijdens het optreden in de Maltese finale was onder andere een levensgroot kartonnen bord van Destiny, de Maltese afgevaardigde in 2021, te zien. Ik zou de jongens van The Busker adviseren om ook iets van Destiny toe te voegen aan hun act in Liverpool: haar uitstekende zangstem en pit zouden de heren goed kunnen gebruiken op het podium. 6/10.’

Jasper

The Busker mag blij zijn dat SunStroke Project pas tweede werd in de Moldavische preselectie. Want het trio tapt namelijk uit hetzelfde vaatje als de populaire ‘Epic Sax Guy’. Ik hoor vrolijke, maar weinig originele muziek waar dito dansjes en videobeelden bij horen. De tekst is simpel, maar ‘I feel better in my sweater’ is tegelijk geniaal gevonden. Hashtag MOOD!

Met Chameleon in 2019 en Je me casse in 2021 had ik het gevoel dat de Maltezers héél graag wilden winnen. Terecht, want ik hoorde veel potentieel in die liedjes. Over hun poging van vorig jaar zwijgen we beter. Dit jaar doet hun inzending geen vlieg kwaad. Maar winnen doe je hier nooit mee. Vergelijk het met Jérémie Makiese: allemaal goed en wel, maar meer dan een negentiende plaats moet je niet verwachten. Is dat een succes te noemen? Ja en nee, want het kan altijd slechter. Maar ik had gezegd dat ik over vorig jaar zou zwijgen. 6/10.’

Jonas

‘De Maltese preselectie voor 2023 was slaapverwekkend en liet ik eigenlijk na één show al links liggen. Ik had de kleine eilandstaat misschien toch het voordeel van de twijfel moeten geven, want wat een tune is het geworden! Is het een hoogstaand literair meesterwerk waar we over tien jaar nog zullen over spreken? Neen, mogelijks ben ik dit nummer in september al vergeten en zal ik diep moeten nadenken over de vraag wie Malta in 2023 vertegenwoordigde. Je kan er van zeggen wat je wil, maar het is een funky feelgoodsong met een leuke trompet op de achtergrond.

Aan de staging hebben de jongens nog wel een beetje werk. Hun optreden tijden de voorronde was op sommige momenten nogal chaotisch, maar dat zeg ik eigenlijk alleen maar om dan toch een puntje van kritiek neer te pennen. Ik hoop, maar zit er waarschijnlijk compleet naast en klink nu heel naïef, dat dit het eens goed doet. Het zou me eigenlijk niet verbazen dat het een soortgelijk resultaat oplevert als de hyperpositieve dokter Gianluca uit 2013. Van mij krijgen ze in ieder geval een mooie 9/10.’

Stem zelf mee!

Alle redacteurs van Songfestival.be samen geven het land van vandaag een gemiddelde score van 6,44/10. Zelf meestemmen kan hieronder, gedurende 24 uur na publicatie van dit artikel. Jouw stem telt mee voor twee derde van het totaal en de top tien van alle 37 songs voor Liverpool plaatst zich voor de finaleweek eind april. We delen de eindscore dagelijks mee op onze Facebookpagina.

Meer weten?

Meer lezen over de kandidaat van vandaag en alle andere deelnemers van het Songfestival 2023? Dat doe je in onze handige kandidatenfiches:

candidateflag

Australië

candidateflag

Estland

candidateflag

Georgië

candidateflag

IJsland

candidateflag

Kroatië

candidateflag

Polen

candidateflag

Verenigd Koninkrijk

candidateflag

Zweden

candidateflag

Zwitserland

Advertentie