DSVS 2023

DSVS 2023

San Marino – De Stem van Songfestival.be 2023

In De Stem van Songfestival.be gaat deze website voor het achtste opeenvolgende jaar op zoek naar hét nummer voor het komende Eurovisiesongfestival. Dit jaar lees je hier geschreven recensies van telkens drie andere redacteurs. Natuurlijk kun je ook zelf weer meestemmen, verderop in dit artikel. Vandaag de inzending uit San Marino.

play

Dennis

Net als voorgaande jaren, Senhit in 2021 uitgezonderd, behoort de San Marinese inzending opnieuw niet tot mijn favorieten. Het nummer klinkt ouderwets en als een albumvuller van de band die alleen wordt gedraaid op de plaatselijke alternatieve radiozender. Het nummer is aan te horen, maar kan mij niet de volledige drie minuten boeien.

De songtekst is voor mij te cheesy. Er wordt direct afgetrapt met ‘Come on baby, come and find me, I can smell you like an animal’. De zanger zingt vervolgens over snake eyes die hem butterflies geven. Mij overtuig je er niet mee, en ik verwacht het grote publiek in mei ook niet. Ik vrees een laatste plek in de tweede halve finale. Een 3/10.’

Jasper

‘Wat het businessmodel is van de San Marinese omroep om aan het ESF deel te nemen. Het onderzoeken van die beweegredenen is interessanter dan hun inzending van dit jaar. Wist je trouwens dat Serhat met zijn negentiende plaats in 2019 de best scorende kandidaat voor San Marino is? Wel, bring back Serhat! Die zingende tandarts kon dan wel niet, euhm, zingen, hij bracht ten minste plezier in de tent.

De enige tent waar je Piqued Jacks zult tegenkomen, is die van dat gratis festivalletje in Zemst waar je naartoe gesleurd bent door je KLJ-vriendengroep. Je hebt er eigenlijk al spijt van, maar je speelt er drie keer ‘dikke Bertha’ en je krijgt gratis drank. Dan klinkt dat schreeuwerig onding van een rocknummer al beter. Het lied heet trouwens Like an Animal. Kans is groot dat het geschreven werd door die aap die ooit een hoger IQ dan Jacky Lafon haalde. ‘I can smell you like an animal. Bring the party, Aphrodite, and I’ll chase you on the dancefloor.’ Nee, de tekst maakt het, er allemaal niet beter op. Klopt, Dennis! En deze drie minuten zijn al behoorlijk verschrikkelijk. 2/10’

Matty

‘San Marino komt dit jaar met een hele dierentuin aan zangvogels die niet kunnen zingen en apen die last hebben van hun hormonen. Piqued Jacks past daarom niet op een podium zoals dat van het Songfestival,  maar op dat van een plaatselijk eetfestijn. Al dan niet in Zemst … Het is oké om naar te luisteren, maar meer als achtergrondmuziek dan als hoofdact op een podium. 

De sound klinkt redelijk ouderwets en klef, de zanger heeft precies stemproblemen en de act is zo leeg als mijn glas dat leeggedronken is door de verveling tijdens het nummer. Volgend jaar hoop ik op een iets puurder en vooral een iets catchier nummer waarmee ze hopelijk eens niet in de vergeetput raken. Komaan, San Marino! Een volle 3/10 gun ik jullie.’

Stem zelf mee!

Alle redacteurs van Songfestival.be samen geven het land van vandaag een gemiddelde score van 2,78/10. Zelf meestemmen kan hieronder, gedurende 24 uur na publicatie van dit artikel. Jouw stem telt mee voor twee derde van het totaal en de top tien van alle 37 songs voor Liverpool plaatst zich voor de finaleweek eind april. We delen de eindscore dagelijks mee op onze Facebookpagina.

Meer weten?

Meer lezen over de kandidaat van vandaag en alle andere deelnemers van het Songfestival 2023? Dat doe je in onze handige kandidatenfiches:

candidateflag

Australië

candidateflag

Estland

candidateflag

Georgië

candidateflag

IJsland

candidateflag

Kroatië

candidateflag

Polen

candidateflag

Verenigd Koninkrijk

candidateflag

Zweden

candidateflag

Zwitserland

Advertentie