DSVS 2024

DSVS 2024

Deze vijf mensen vormen vakjury De Stem van Songfestival.be 2024

Dit jaar gebruikt De Stem van Songfestival.be (DSVS), de zoektocht van deze website naar hét lied voor het komende Eurovisiesongfestival, een externe vakjury om mee de uitslag te bepalen. In dit artikel maken we de vijf namen bekend!

Naast de stemmen van het publiek (50%) en de redactie van Songfestival.be (25%) wordt in beide stemrondes van DSVS 2024 een kwart van de einduitslag bepaald door een vijfkoppige vakjury. De leden bezorgden ons elk hun top 37 van alle songs voor Malmö. Op basis daarvan berekenen we punten voor het eindklassement.

Het gaat om de volgende personen:

  • Birgit Simal, producer bij VRT en delegatiehoofd voor België op het Songfestival
  • Laura ‘Sennek’ Groeseneken, singer-songwriter en deelneemster voor België op het Songfestival 2018 met A Matter of Time
  • Lonneke Haveman, verslaggever bij Editie NL op de Nederlandse commerciële zender RTL 4
  • Stefan Raatgever, media- en muziekjournalist bij de Nederlandse krant Het Parool
  • Stephan Monsieur, voorzitter fanclub OGAE Belgium

In het geval van ex aequo’s in het bepalen van de vakjurypunten geeft de rangschikking van het jongste jurylid de doorslag. In dit geval gaat dat om Laura Groeseneken.

De exacte uitslag van de vakjury en de andere stemgroepen wordt nu zondag bekendgemaakt. Tot en met zaterdagochtend 20 april 2024 kun je via onderstaande link zelf meestemmen in de finale van De Stem van Songfestival.be 2024.

Klik hier om mee te stemmen in de finale van De Stem van Songfestival.be 2024!

Advertentie