DSVS 2024

DSVS 2024

Stem hier in finale De Stem van Songfestival.be 2024

De eerste teerling is geworpen! De afgelopen weken stemden jullie samen met onze redactie en een vakjury op alle 37 inzendingen voor Malmö. Naar goede gewoonte plaatst de top tien zich voor de tweede en beslissende stemronde.

In de eerste fase konden jullie dagelijks stemmen op een andere song voor het Songfestival 2024 door jullie scores op tien door te geven (50% van het totaal). Ook onze redacteurs deden dat elk individueel (25%). Daarnaast stemden vijf externe juryleden mee die ons elk hun rangschikking van alle 37 nummers bezorgden (25%).

Tien finalisten

Al die stemmen werden samengevoegd en leverden de volgende tien finalisten op: Denemarken, Frankrijk, Italië, Kroatië, Litouwen, Oekraïne, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. De finalisten zijn alfabetisch gerangschikt; de precieze uitslag verklappen we pas na de finale. België en Nederland werden bij voorbaat uitgesloten van kwalificatie.

Die finale start vandaag, op donderdag 18 april. Daarin gaan alle tellers voor de tien overblijvende landen weer op nul. Ook het stemsysteem verandert deels, met een tweede publieksjury!

Quizdeelnemers stemmen mee

Naast de stemmen van onze redactie en vakjury die elk opnieuw voor een kwart van het eindtotaal meetellen, tellen jullie stemmen in de tweede ronde eveneens mee voor 25%. Het overige kwart komt van de deelnemers van de Songfestival.be-quiz, die doorgaat op zaterdag 20 april. Zij krijgen tijdens de quiz de kans om ook te stemmen en zo hun stem te laten meetellen.

De einduitslag wordt tijdens de quiz bekendgemaakt in een puntentelling waarbij de vier jury’s elk de traditionele Songfestivalpunten van een tot en met twaalf uitdelen. Het land dat nadien bovenaan het scorebord eindigt, wint de negende editie van De Stem van Songfestival.be. Bij ex aequo’s geeft de onlinestemming de doorslag.

Europe, start voting now!

Die onlinestemming loopt tussen donderdag 18 en zaterdag 20 april 09.00 uur stipt. Je hebt dus 48 uur de tijd om jouw stem te laten gelden. Meestemmen doe je door op onderstaande link te klikken en ons je rangschikking door te geven. Veel stemplezier!

Klik hier om mee te stemmen in de finale van De Stem van Songfestival.be 2024!

Morgen, op 19 april, maken we de namen van de vijf externe vakjuryleden bekend. De gedetailleerde uitslag van beide stemrondes lees je op zondag 21 april hier op Songfestival.be.

Advertentie