DSVS 2023

DSVS 2023

Verenigd Koninkrijk – De Stem van Songfestival.be 2023

In De Stem van Songfestival.be gaat deze website voor het achtste opeenvolgende jaar op zoek naar hét nummer voor het komende Eurovisiesongfestival. Dit jaar lees je hier geschreven recensies van telkens drie andere redacteurs. Natuurlijk kun je ook zelf weer meestemmen, verderop in dit artikel. Vandaag de inzending uit het Verenigd Koninkrijk.

play

Arne

‘Sam Ryder slaagde er vorig jaar in om het Verenigd Koninkrijk eindelijk weer op de kaart te zetten na een hele resem van tegenvallende resultaten. Met Mae Muller zijn de Britten dit jaar helaas terug naar af. Het organiserend land werd in het verleden al meermaals beloond met zero points en de kans dat het Verenigd Koninkrijk dit jaar hetzelfde lot te wachten staat, lijkt me zeer reëel. 

Less is more, maar soms kan less ook gewoon té weinig zijn. Dat gevoel overheerst bij I Wrote A Song. Het klinkt en oogt allemaal nogal rommelig en goedkoop. Mae Muller is daarnaast ook niet de beste zangeres van deze editie (en dat is nog zacht uitgedrukt). Haar onvoorwaardelijke guitigheid maakt haar echter zo sympathiek dat je de vocale uitschuivers met de mantel der liefde toedekt. De Britten zullen volledig uit hun dak gaan op dit leuke popriedeltje en Mae zien we ongetwijfeld nog terug op één of andere Eurovision party. Uit sympathie een 6 op 10.’

Matty

‘Mae Muller. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is zo’n geslaagde inzending van het Verenigd Koninkrijk! Ze kent haar publiek, ze is fan van het Songfestival en ze is trots op haar land. Met I Wrote A Song brengt ze één van de meest poppy nummers van dit jaar, maar met een heel herkenbaar thema, lyrics die je zo meezingt en een deuntje dat blijft hangen. Meer heb je soms niet nodig om te verkopen! Blij dat het Verenigd Koninkrijk opnieuw een inzending kiest die met volle goesting naar het Songfestival gaat.

Ik ben wel benieuwd hoe ze dit live zal brengen, al dansend en al zingend. Soms klinkt het geautotuned en verstopt ze zich achter haar dansers. Dit kan het hele plaatje kraken of maken voor mij persoonlijk. Ik duim voor Mae want als het niet scoort op het Songfestival, zie ik haar liedje nog verschijnen in de hitlijsten. Een welverdiende 9/10!’

Philip

‘Het is duidelijk dat het Verenigd Koninkrijk het licht gezien heeft en de weg teruggevonden heeft naar het festival. Geen verwijten meer dat ze te weinig punten krijgen vanwege Brexit. Wat een zalig nummer is I Wrote a Song. Toen de titel van het nummer bekendgemaakt werd, had ik geen hoge verwachtingen, Alexander Rybak indachtig met zijn slechte That’s How You Write a Song. Gelukkig was ik aangenaam verrast toen het nummer de ether werd ingestuurd. Eigentijds, modern, dansbaar, een leuke tekst en een zangeres die weet hoe ze haar nummer moet verkopen.

Als de zangeres dit niet brengt zoals op de afgelopen feestjes en het geheel vocaal wel overeind kan houden zie ik het Verenigd Koninkrijk opnieuw meedingen voor een topnotering. Een tekst waar iedereen zich wel in kan vinden, wie heeft er nu geen ex die je graag een figuurlijk kopje kleiner zou willen maken? Een van de betere nummers van dit jaar en dus een welverdiende 9/10.’

Stem zelf mee!

Alle redacteurs van Songfestival.be samen geven het land van vandaag een gemiddelde score van 8,11/10. Zelf meestemmen kan hieronder, gedurende 24 uur na publicatie van dit artikel. Jouw stem telt mee voor twee derde van het totaal en de top tien van alle 37 songs voor Liverpool plaatst zich voor de finaleweek eind april. We delen de eindscore dagelijks mee op onze Facebookpagina.

Meer weten?

Meer lezen over de kandidaat van vandaag en alle andere deelnemers van het Songfestival 2023? Dat doe je in onze handige kandidatenfiches: