Eurosong 2023

EUROSONG 2023

Geen open inschrijving voor ‘Eurosong 2023’

Geïnteresseerde artiesten die zichzelf wilden aanbieden bij de VRT om aan de Belgische Songfestivalpreselectie deel te nemen, zijn eraan voor de moeite. De omroep bevestigt aan Songfestival.be dat er geen open inschrijving komt.

Peter Van de Veire maakte het nieuws van de terugkeer van Eurosong vorige maand bekend tijdens de finale van Zomerhit. Daarbij liet hij optekenen dat iedereen zich kon inschrijven, maar dat blijkt dus duidelijk niet te kloppen. De inbox van de redactie van Songfestival.be werd de afgelopen weken overstelpt door mensen die zich met hun songs wilden aanbieden bij de openbare omroep, en legde daarom haar oor te luister bij de VRT.

A&R-team

‘Omwille van de laattijdige beslissing om een preselectie te organiseren op Eén’ werd er ‘geen open oproep gedaan’, zegt Gerrit Kerremans, VRT-muziekcoördinator, aan Songfestival.be. In plaats daarvan werd een andere aanpak gekozen: ‘Het A&R-team heeft een brede groep van platenlabels en managers geconsulteerd inzake de beschikbaarheid van mogelijke kandidaten.’ Intussen ontdekte Songfestival.be al van een rist artiesten of ze wel of geen interesse vertoonden in deelname aan Eurosong 2023.

Lees hieronder een interview dat onze redacteur Jasper bij Gerrit Kerremans afnam in 2019, toen de kaarten nog helemaal anders lagen, maar er ook al sprake was van het A&R-team:

Interview met de man die onze inzendingen selecteert: ‘We hebben als VRT het Songfestival jarenlang onderschat’

Meer details?

Het is nog niet beslist wanneer de VRT meer communiceert over het precieze concept en verloop van de Belgische Songfestivalvoorronde voor 2023. Data, locaties en kandidaten ontbreken nog evenzeer op het moment van schrijven. De laatste verwikkelingen lees je uiteraard als eerste op Songfestival.be.

Advertentie