Duitsland

DUITSLANDEX-DEELNEMERS

Conchita Wurst is het oneens met Angela Merkel

Merkel staat niet open voor het homohuwelijk en daar denkt de Oostenrijkse zangeres duidelijk het hare van.

De Duitse bondskanselier deed heel wat wenkbrauwen fronsen toen ze in een interview met de Duitse Youtuber LeFloid liet vallen dat volgens haar het huwelijk enkel voorbestemd is voor een man en een vrouw samen. Ze kreeg achteraf heel wat negatieve commentaren naar haar hoofd geslingerd.

Ook Conchita Wurst, die tolerantie en gelijkheid hoog in het vaandel draagt, mengt zich nu in het debat. Tijdens een interview met de Duitse website T-Online kwamen de uitspraken van Angela Merkel naar boven. Wurst is het duidelijk niet eens met de mening van de bondskanselier.

Blije mensen

‘Ik begrijp niet dat er problemen over gemaakt worden. Voor de ‘heteroseksuele wereld’ blijft toch alles hetzelfde! Wat ze ook zegt, ik heb sowieso een tegenargument. Het huwelijk bestaat enkel voor mannen en vrouwen samen omdat zij later kinderen kunnen krijgen? Wat zegt ze dan over heteroseksuele koppels die er voor kiezen om kinderloos te blijven? Ik heb haar nog niet ontmoet, maar ik zou haar graag willen zeggen dat het huwelijk openstellen voor iedereen voor erg veel blije mensen zal zorgen’, zegt Conchita Wurst over Merkel’s uitspraken.

Het is niet de eerste keer dat de zangeres het niet begrepen heeft op de mening van een wereldleider. Zo zou ze graag een week met Vladimir Putin doorbrengen om zijn opvattingen over homoseksuelen beter te begrijpen.

Advertentie