Duitsland

DUITSLANDEX-DEELNEMERS

Duitse deelstaat Rijnland-Palts wint Bundesvision 2015

Vanavond werd de elfde editie gehouden van het Bundesvision Song Contest, een Duitse variant op het Eurovisiesongfestival die gestreden wordt tussen de zestien Duitse deelstaten. De West-Duitse deelstaat Rijnland-Palts wist met zijn vertegenwoordiger Mark Forster overtuigend te winnen. Maar heeft Bundesvision nog toekomst?

Alle zestien deelstaten vaardigen een of enkele vertegenwoordiger(s) af, en net als op het songfestival vindt nadien een puntentelling plaats met punten van een tot twaalf. Een groot verschil is dat de deelstaten ook op zichzelf mogen stemmen. Op vier na deden ze dat vanavond ook allemaal.

Mark Forster, al een gevestigde naam in de Duitse muziekwereld, won met overmacht. Zijn lied Bauch und Kopf kreeg nooit een score lager dan tien punten. De rode lantaarn was voor Beieren, dat strandde op slechts twee puntjes – van zichzelf.

De top-3 van het klassement:

01. Rijnland-Palts: Mark Forster – Bauch und Kopf (170)
02. Noordrijn-Westfalen: Donots – Dan ohne Mich (117)
03. Thüringen: Yvonne Catterfeld – Lieber so (114)

Qua kijkcijfers was de uitzending een succes: met een marktaandeel van 15% was geen ander Duits programma in prime time populairder. De vraag is echter of er nog wel een twaalfde editie zal komen. Bundesvision is het kindje van de voormalige Duitse Mr. Eurosong Stefan Raab, die recent onverwacht aankondigde zich vanaf volgend jaar volledig terug te trekken uit de showbizzwereld. Volgens sommigen zou daarmee niet alleen hij, maar ook zijn songfestivalconcept van de buis verdwijnen.

Het winnende nummer:

play

Advertentie