Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Edurne overweegt comeback naar songfestival

Edurne heeft in een interview te kennen gegeven dat ze nadenkt om over enkele jaren terug te keren naar het Eurovisiesongfestival.

De Spaanse finishte op een teleurstellende 21ste plaats in Wenen, maar heeft in ieder geval geen degout overgehouden aan haar songfestivalavontuur. Dat zegt ze in een interview met de Spaanse nieuwswebsite Non Stop People. ‘Ik zou een terugkeer naar het songfestival overwegen’, aldus Edurne. Ook haar voorgangster Ruth Lorenzo heeft al aangegeven voor 2017 te willen terugkeren terwijl Soraya geen comeback ambieert. Zelf schuift ze al een mogelijke opvolger naar voren. ‘Ik denk dat Xuso Jones de ideale kandidaat zou zijn voor volgend jaar’, aldus Edurnes hint naar de Spaanse omroep RTVE.

Jones is een 26-jarige Spaanse singer-songwriter die bekendheid verwierf via covers op sociale media. In 2012 greep hij naast de award voor beste nieuwkomer, maar zijn single Buy The DJ A Round schopte het tot nummer vijf in de Spaanse iTunes-hitlijst.

play

 

Verder in het interview vertelt ze dat ze haar taak als jurylid in de Spaanse versie van Got Talent niet eenvoudig vindt. Ze geeft ook aan als jurylid te willen fungeren in Your Face Looks Familiar. Daar nam ze ooit zelf aan deel. Bekijk hieronder de beelden.

play

Advertentie