Junior 2016

JUNIOR 2016

JESF 2016 in Malta én in de namiddag

Na maanden stilzwijgen heeft de EBU de eerste details vrijgegeven over het Junior Eurovisiesongfestival 2016.

Kwatongen beweerden dat de wedstrijd afgelast ging worden, maar niets is minder waar. Het JESF is dit jaar aan zijn veertiende editie toe, maar zal wel enkele ingrijpende wijzigingen in het format ondergaan. De PBS, de staatsomroep van Malta, zal voor de tweede keer de happening organiseren. Ook in 2014 streek het JESF al neer op het eiland. In beide gevallen neemt de PBS de organisatie op zich het jaar na een overwinning. In 2013 was dat met Gaia Cauchi, vorig jaar met Destiny Chukunyere en haar lied Not My Soul.

Het 14e Junior Eurovisiesongfestival wordt op zondag 20 november gehouden. Voor de eerste keer zal de wedstrijd niet meer plaatsvinden in primetime, maar wel in de namiddag. Executive Supervisor Jon Ola Sand licht de beslissing toe: “Veel EBU-leden, inclusief enkele die niet meedoen aan het JESF, vonden dat het tijdstip niet gepast was voor kinderen en gezinnen. Daarom hebben we geprobeerd de wedstrijd naar een toepasselijker tijdstip te brengen.” Sand doelt daarmee op geïnteresseerde omroepen die mogelijk dit jaar willen deelnemen. In de wandelgangen wordt alvast de naam van de Duitse omroep NDR gefluisterd. Vorig jaar zond die het JESF al live uit op haar officiële website, inclusief Duitstalige commentator.

Opvallend: in het bericht op de website van het JESF staat dat de wedstrijd “op verschillende locaties in Valletta” zal plaatsvinden. Wat daarmee bedoeld wordt, moet nog blijken. Op dit moment hebben Albanië, Bulgarije, Ierland, Malta én Nederland hun deelname al bevestigd. De omroep AVROTROS maakte eerder al bekend dat het Junior Songfestival, de Nederlandse voorronde, vanaf dit jaar niet meer op televisie wordt uitgezonden, maar volledig online zal worden afgewerkt.

Advertentie