Junior 2016

JUNIOR 2016

Alle laatste nieuwtjes

Over exact één maand, op zondag 20 november om 16.00 uur om precies te zijn, vindt het veertiende Junior Eurovisiesongfestival plaats op het eiland Malta. In dit artikel vind je alle laatste nieuwtjes op een rij. Zo brengen we onder meer het laatste nieuws over de landen, de jonge artiesten en hun nummers en de nationale selecties.

Landen

De EBU heeft inmiddels bevestigd dat er zeventien landen zullen deelnemen, net als vorig jaar. Cyprus, Israël en Polen keren terug na enkele jaren afwezigheid, terwijl Montenegro, San Marino en Slovenië er de brui aan geven. Op alfabetische volgorde ziet het officiële deelnemersveld er als volgt uit: Albanië, Armenië, Australië, Bulgarije, Cyprus, Georgië, Ierland, Israël, Italië, (VJR) Macedonië, Malta, Nederland, Oekraïne, Polen, Rusland, Servië, Wit-Rusland.

De kandidaten en hun liedjes

Tot hiertoe hebben vijftien van de zeventien deelnemende landen hun kandidaten aangeduid. Enkel Ierland en Israël hebben nog geen naam vrijgegeven. Uit Albanië, Australië, Bulgarije, Cyprus, Italië, (VJR) Macedonië, Nederland, Oekraïne, Polen, Rusland, Servië en Wit-Rusland kennen we ook al de songs. Maak al kennis met de jonge artiesten via onze speciale kandidatenpagina’s.

Nationale selecties

De Ieren houden nog tot en met 6 november – twee weken voor het feitelijke JESF – hun voorronde. In feite is die al lang afgehandeld, maar de shows worden uitgesteld uitgezonden op de Ierse televisie. Naar alle waarschijnlijkheid is er tegen dan ook meer duidelijkheid over de inzending van Israël, en zal dan het volledige deelnemersveld compleet zijn.

Het podium

De eerste computerbeelden van het podium werden vrijgegeven (foto: EBU). Het Mediterranean Conference Centre ondergaat een make-over en krijgt een podium met drie grote rechthoekige videoschermen, een spiraal die naar boven gaat en een catwalk naar een klein zijpodium. De greenroom bevindt zich niet in het Centre zelf, maar wel in de ruimte erachter. Ook daar zal publiek aanwezig zijn.

Advertentie