Junior 2022

JUNIOR 2022

Zestien landen nemen deel aan Junior Eurovisiesongfestival 2022

De EBU heeft de lijst bekendgemaakt van de omroepen en landen die het met hun jonge vertegenwoordigers tegen elkaar zullen opnemen op het twintigste Junior Eurovisiesongfestival. Het gaat om drie landen minder dan vorig jaar.

De volgende landen staan aan de startblokken in de Armeense hoofdstad Jerevan: Albanië, Armenië, Frankrijk, Georgië, Ierland, Italië, Kazachstan, Malta, Nederland, Noord-Macedonië, Oekraïne, Polen, Portugal, Servië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, dat na zeventien jaar terugkeert naar de wedstrijd. Tegenover vorig jaar sturen volgende landen hun kat: Azerbeidzjan als aartsvijand van Armenië, Bulgarije, Duitsland en Rusland, dat uit de EBU is gezet. Zo gaat de mini-versie van het Songfestival verder met een grillig deelnemersverloop. Twee jaar geleden namen slechts twaalf landen deel, vorig jaar nog negentien, en nu dus zestien.

Vorig jaar won Malena (foto) de editie in Parijs met de song Qami qami. Het is de tweede keer dat de Armeense omroep het kinderfestijn organiseert, eerder gebeurde dat in 2011. De editie van dit jaar staat gepland op zondag 11 december en kreeg Spin the Magic mee als slogan. Nederland is dus nog steeds van de partij en wordt vertegenwoordigd door Luna met La festa, België schittert inmiddels tien jaar lang in afwezigheid.

Advertentie