Kiev 2017

KIEV 2017

‘Beslissing over kandidaat voor Kiev valt eind januari’

Yuri Aksyuta, Russisch delegatiehoofd op het songfestival, heeft in een interview gezegd dat omroep Channel One “binnen dit en twee weken”, eind januari dus, beslist wie Rusland zal vertegenwoordigen op de liedjeswedstrijd in Oekraïne. Hij wil daarmee geruchten over de selectie van zanger Aleksandr Panayotov de kop indrukken, al blijft hij wel de meest genoemde naam.

Aksyuta sprak met tabloid KP over de Russische selectie voor het komende songfestival nadat Life.ru, een populaire nieuwswebsite, gepubliceerd had dat Aleksandr Panayotov intern geselecteerd werd door omroep Channel One, die voor Rusland deelneemt aan het ESF. Volgens de delegatieleider is er nog helemaal geen beslissing genomen over de Russische kandidaat voor Kiev. Hij zegt dat er nog gesprekken lopen met ongeveer 5 artiesten en dat de deal over een tweetal weken rond zal zijn. Eind januari dus. ‘Ik heb geen idee waar die geruchten over Panayotov vandaan komen, waarschijnlijk uit zijn eigen entourage’, zegt Yuri Aksyuta.

Geboren in Oekraïne 

We berichtten eerder al dat de naam van Aleksandr gevallen was als mogelijke kandidaat voor 2017. De Russische zanger, die geboren is in … Oekraïne, heeft aan Life.ru laten weten dat hij zeker ‘ja’ zou zeggen om Rusland te vertegenwoordigen in Kiev. Hij heeft ook al meerdere malen geprobeerd zowel Rusland als Oekraïne te vertegenwoordigen, maar telkens zonder succes: in de Russische voorrondes werd hij vijfde in 2005, tweede in 2008 en zesde in 2010. In zijn geboorteland bleef hij op nummer twee steken in 2009. Vorig jaar gooide Panayotov hoge ogen in de Russische versie van The Voice, waar hij onder meer juryleden Dima Bilan (ESF 2006 & 2008) en Polina Gagarina (ESF 2015) inpakte met zijn versie van All By Myself en uiteindelijke tweede werd in de grote finale.

Het staat dus zo goed als vast dat Rusland geen voorronde zal organiseren, net zoals de voorbije jaren. Op het einde van deze maand maakt de omroep zijn definitieve keuze, maar het is nog niet geweten wanneer ze met dat nieuws naar buiten zullen komen.

Advertentie