Bosnië & Herzegovina

BOSNIE & HERZEGOVINASTOCKHOLM 2016

Bosnische componist niet in Stockholm na rel

Verschillende media rapporteren over een rel die is ontstaan binnen het Bosnische team. Intussen raakte bekend dat de componist niet naar Stockholm zal gaan.

Dit jaar wordt Bosnië & Herzegovina door vier artiesten vertegenwoordigd: zangers Deen en Dalal, geflankeerd door celliste Ana Rucner en rapper Jala. Deen, die in 2004 nog deelnam voor Bosnië & Herzegovina, vierde dinsdag zijn vierendertigste verjaardag, maar het feestje eindigde in mineur. Het begon toen Almir Ajanović, de componist van het Bosnische lied, in een gevecht verwikkeld raakte met Jala en een andere zanger, Sacir Ahmeti. Jala liep kleine blessures op, Ahmeti kreeg een glazen fles op zijn hoofd. Dalal ging nadien poolshoogte nemen bij Ajanović toen die haar ook een klap uitdeelde.

Lejla Babovic, het Bosnische delegatiehoofd, zei geschokt te zijn door wat er gebeurd is. Na het incident lagen voor Babovic alle opties open, zelfs een terugtrekking van het songfestival. Intussen heeft Ajanović zich verontschuldigd en zal hij niet afreizen naar Stockholm. Hij hoopt dat de rel het Bosnische resultaat op het songfestival niet zal beïnvloeden.

Bekijk hier het interview dat Songfestival.be had met de Bosnische delegatie op Eurovision In Concert.

Advertentie